HP2 utcára

2007.05.04. 08:16

A BMW HP2 endurójáról eddig mindenki úgy gondolta, hogy kizárólag a versenypályák szántására született. Mostantól azonban szabad a pálya azok előtt is, akik egyszerűen csak túramotorként szeretné hajtani HP2-jét.

A fejlesztéseknek köszönhetően számos új kiegészítő és alkatrész kapható a HP2 Enduro utcai változatához. A HPN új 23 literes tankjának segítségével a HP2 Enduro hosszabb távok megtételére is alkalmas anélkül, hogy a kétkerekű kiváló ergonómiája és off-road képességei háttérbe szorulnának. A nagy polietilén tankot az a gyár készíti, amely a BMW Motorrad számára is szállít motortankokat, így a minőség is olyan magas fokú, mint ahogyan azt a BMW más termékeinél már megtapasztalhattuk.

A műanyag burkolatok egyaránt elérhetőek karbonszálas és üvegszálas kivitelben eredeti HP2 indigó színben vagy házilag színrefújható felülettel. Terepezés közben könnyű eltörni a fék- vagy a kuplungkart, nem is beszélve az ujjainkról. A HPN karbon kézvédő a verseny közben is segít elkerülni a horzsolt újakat, a sérült karokat és a szivárgó fék- és kuplungfolyadékot.

Ha esetleg a legdurvább pályákra és a legsziklásabb utakra tévednénk, akkor mindenképpen szükségünk lesz egy Touratech alumínium olajteknő védőre. A Touratech 26 mm-rel magasabb kormányt kínál a motorhoz, mely előre, illetve hátra billentve további három pozícióban beállítható.

Ezeken felül még sok más termék is rendelhető a HPN-től és a Touratechtől a HP2 Enduro-hoz: olajhűtők, megerősített hajtás tengelyek, szilárdabb első és hátsó felnik, iker Xenon lámpák, bukócsövek, útikönyv-tartók, vázvédők, zárható olajbetöltő sapka. A Touratech által a HP2 modellhez gyártott oldaltámasz egy kiváló és nem is drága beruházás, amelynek segítségével a motort olyan helyen is le tudjuk támasztani, ahol puhább a talaj.