Megújul a Yamaha Neo's 2008-ra

2007.05.14. 10:02

A Yamaha Neo's igen közkedvelt robogó a városi közlekedők körében. Igénytelen, jól manőverezhető, kényelmes, relatíve nagy helykínálatot nyújt. A gyár most egy kis modellfrissítésre szánta el magát. A Neo's célterülete továbbra is a nagyvárosi forgatag maradt, de ugyanúgy megmaradt élvezhető, barátságos kis gépnek, praktikusságával további híveket szerezve magának.

A karosszériája kissé elment a retro formavilágába, mint az manapság divatos, és egyben megtartotta egyedi, két kerek dupla elsőlámpás arculatát, új formájú átlátszó indexekkel kombinálva. Az új idomok továbbra is alacsony, mindössze 770 mm-es ülésmagasságot nyújtanak, amely bárki számára élvezhetővé teszi a robogózást. Az új digitális műszerfalon már számjegyek mutatják a pillanatnyi sebességet és az üzemanyagszintet.

Az ülés alatt továbbra is elfér egy zárt sisak a zárható raktérben. A blokk maradt kétütemű léghűtéses 50 köbcentis, de katalizátorral látták el. Elöl 190 mm-es tárcsafék, hátul továbbra is 110 mm-es dobfék szolgál. Elektromos önindító és berugókar keltheti életre a csöppnyi motort. A Neo's nagy előnye, hogy könnyű váza és idomzata révén száraztömege mindössze 82 kg és ezzel könnyen lehet a városban közlekedni, parkolni. A Neo's továbbra is 12 colos kerekeken gurul, elöl 120/70-es, hátul 130/70-es sportos abroncsokon. A Yamahától számos gyári kiegészítővel szerelhetjük fel kis városi robogónkat. Ezüst, szürke, világos és középkék metál színekben lesz kapható a 2008-as modellévtől kezdve.