Mindig ugyanazok nyernek

2007.05.16. 07:24

Az enduró világbajnokság harmadik fordulóját a festői szépségű Marco de Canaveses környékén rendezték Portugáliában. A világbajnoki sorozat egyik legnehezebb pályájának tartott 55 km-es kört háromszor kellett megismételnie a 112 versenyzőnek.

Enduró 1 (kétütemű 100-125 cm 3, négyütemű 175-250 cm 3
A tapasztalt finn pilóta, Juha Salminen (KTM) az első napon 32 másodperces, a másodikon 40 másodperces előnnyel szerezte meg az abszolút első helyet a két napos futamon. Cristobal Guerrero (Yamaha) az első nap épp csak leszorult a dobogó harmadik fokára, a második napon a lengyel Bartusz Obluckival sikeresen harcolt meg a második helyezésért. Az első napon második Marc Germain (Yamaha), aki a második nap lecsúszott a dobogóról, helyette a már említett lengyel versenyző állhatott fel harmadiknak. Az összetettet Salminen vezeti maximális pontszámmal.

Enduró 2 (kétütemű 175-250 cm 3, négyütemű 290-450 cm 3
Johnny Aubert az Enduró 2 kategóriában lemásolta Salminen teljesítményét, és mindkét napon nyerni tudott. A korábban motokrosszban versenyző yamahás pilóta nemcsak a saját, hanem az összes kategóriát tekintve is a leggyorsabb versenyző volt. Mika Ahola, aki a verseny után mindössze egy ponttal vezeti a világbajnoki pontversenyt Aubert előtt, mindkét napon második helyet szerzett. Egy-egy harmadik hely jutott Stefan Merrimannek és Samuli Aronak ezen a hétvégén.

Enduró 3 (kétütemű 290-500 cm 3, négyütemű 475-650 cm 3
A legnagyobb kategóriában is a két kisebbhez hasonló eredmény született, azaz mindkét napot egy versenyző nyerte meg. A spanyol Ivan Cervantes (KTM) teljesítette a legjobban a két versenynapot és győzelmeivel átvette a vezetést az Enduró 3 világbajnokság pontversenyében is. A második és harmadik helyen a finn Marko Tarkkala és a francia Sebastian Guillaume osztoztak meg testvériesen, egyik nap egyiknek jutott a 2. másiknak a 3. hely, majd másnap fordítva. Tarkkala az összetettben is második helyen áll Cervantes mögött.