A világ legjobbjai Kaposváron

2007.05.18. 10:22

A tavalyi sikeres kaposvári Stunt Eb-forduló után 2007. május 19-én világbajnokságnak örülhetnek a sportág hazai rajongói. A dél-dunántúli város vastag betűkkel beírta már magát az európai stunt-életbe, köszönhetően az utóbbi évek nemzetközi versenyeinek. Tavaly a komplett európai mezőny tiszteletét tette Kaposváron, idén pedig nem maradnak el az Egyesült Államok legjobbjai sem, mivel világbajnoki titulust kapott a magyarországi forduló.

Jelenleg már három amerikai stunt rider is szerepel a versenyzői listán az európaiak mellett, de a hírek szerint további nyolc készül összemérni tudását az öreg kontinensbeliekkel. Minden bizonnyal izgalmas küzdelmeket láthatunk, és a szervezők nem feledkeztek meg a már szokásos show-műsorokról sem. Az est fénypontja a világon egyedülálló pirotechnikai előadás lesz, amelynek előkészítését és lebonyolítását az a Charles Jarman végzi Angyal Zolival karöltve, aki már több híres hollywoodi produkcióban - pl. James Bond - Casino Royal, Da Vinci Code, Lara Croft - Tomb Raider, a Szahara vagy a Gladiátor - is szerepelt, mint kaszkadőr. Hogy mi lesz ez, egyelőre titok, de az tuti, hogy a világon ilyen még nem volt motoros rendezvényen.

Az események egész nap folyamatosan zajlanak, streetfighterek bemutatói mellett számos egyéb szórakozási lehetőség - pl. sétarepülés repülővel és hőlégballonnal, extrém mászófal, quadozás és gokartozás, valamint tuning- és hifi-autókiállítás - is szerepel a napi programok között. Továbbá a verseny nem csak a világbajnoki címért fog zajlani, hanem Kaposvár Város Nagydíjáért is, amit a város képviselője fog átadni a díjkiosztón.