Szallerbeck Bike Maraton

2007.05.24. 08:43

Az ember már csak ilyen. Szereti tudni, meddig feszítheti a húrt. Nincs ez másképp a motorosoknál sem. Van aki kanyarsebességre gyúr, más meg kitartásra. Utóbbiak örömére rendezik immár harmadik alkalommal a Szallerbeck Bike Maratont június 30. és július 1. között.

A verseny útvonalát Magyarország területén jelölik ki, kb. 1000 km burkolt közúton. (A BMW-s 24 órás verseny földutas szakaszaival ellentétben.) A nyolc szakaszból álló útvonal titkos, minden egyes szakasz előtt kapja meg a csapat a szöveges útleírást. A versenyzők feladata, hogy a kijelölt szakaszokat úgy teljesítsék, hogy a szervezők által megadott útvonaltól a lehető legkevesebb eltéréssel érjenek célba. Az eltérést az egyes csapattagok által megtett kilométerek átlagolásával mérik, a szervezők által előzetesen felmért útvonal hosszához viszonyítva.

A 24 órás, díjazásos motoros túra-versenyen három fős csapatok nevezhetnek, mely alatt három motorkerékpár és azok vezetőit kell érteni. A versenyen bárki indulhat, a lényeg hogy rendelkezzen motorkerékpárja kategóriájának megfelelő érvényes vezetői engedéllyel, érvényes kötelező felelősségbiztosítással, érvényes műszaki vizsgával és a közúti közlekedési szabályoknak megfelelő bukósisakkal. A versenyen maximálisan 60 csapat indulhat, így akit foglalkoztat a dolog, ne tétovázzon, menjen, és nevezzen! A nevezési díj 5000 Ft.

A rajt/cél helye: Honda Szallerbeck, 1182 Budapest, Üllői út 812. A rajtszámok átvétele és a regisztráció a rajt helyén történik 2007. július 30-án 7 órától 8 óra 30 percig.

A nyertes csapatok díjazása mindhárom versenyző részére a következő:

1. helyezett: GARMIN navigációs készülék és Magyarország térkép
2. helyezett: Egyedi festésű Shark bikemaraton bukósisak
3. helyezett: BERING motoros ruházat