Petike első versenye

2007.06.05. 00:32

Nem volt hiány izgalomban Sebestyén Peti első Red Bull MotoGP Rookies Cup versenyén az olaszországi Mugellóban. Mivel Peti az évnyitó versenyen, a spanyolországi Jerezben még nem volt 13 éves, és így nem indulhatott, csak most, a második fordulón csatlakozott be a 23 fős „ifjúsági világválogatottba”. A még száraz szabad edzésen Peti mindössze három kört tudott menni, aztán ki kellett állnia, mert motorjából elfolyt a hűtővíz. A két időmérő edzés vizes, de felszáradó pályán zajlott, ami nem könnyítette meg a feladatát: Peti a 20. rajtkockát tudta elcsípni magának. A verseny előtt is leszakadt az ég, de a rajtnál már megint sütött a nap, így a körülmények hasonlóak voltak, mint az időmérő edzéseken. Peti a vizes pályán gyorsan felvette a tempót és az első körben egyből javított négy pozíciót. A verseny folyamán, ahogy száradt fel a pálya, már a 12. helyig feljött, de a végén még leelőzte őt a nagy hajrát indító svéd Robert Gull, így Peti az első Rookies Kupa versenyét a 13. helyen zárta.

A versenyt a francia Johann Zarco nyerte az olasz Lorenzo Salvadori és az amerikai Kris Turner előtt, a Kupában Salvadori vezet 45 ponttal Zarco (41) előtt, Peti 3 ponttal a 19. Peti nyilatkozata:
„Az elején, amikor a pálya még teljesen vizes volt, jól elkaptam a tempót. A végén, ahogy száradt, talán még jobban kellett volna gyorsítani. Remélem, megszerzem a kellő rutint a következő versenyeken, hogy még előbbre tudjak kerülni. De a kezdettel meg vagyok elégedve.”
Ami még jobban fokozhatja a tinédzser kedvét: az eredetileg hét fordulósra tervezett sorozatot kibővítették egy nyolcadik versennyel, és ez szeptember 9-én pont a Hungaroringen, a KTM világfesztivál keretében kerül megrendezésre! Tehát Petinek élőben is szurkolhat majd a magyar közönség. „Örülnék, ha minél többen eljönnének, láttam a spanyoloknak és az olaszoknak mennyire jó volt a hazai közönség előtt motorozni. A hungaroringi verseny híre teljesen feldobott a következő futamra, ami Angliában, Doningtonban lesz június 23-án.”