Talma ismét dobogón!

2007.06.10. 14:00

Remekül alakultak az edzések Talmácsi Gábor számára, aki a második időmérőn a legjobb köridőt futotta, és a bemelegítő edzésen is csak Mattia Pasini előzte meg a versenynap reggelén. Az első rajtsorból Talma után Hector Faubel, Sergio Gadea és Bradley Smith indulhatott. A rajtot Faubel kapta el a legjobban, utána Gadea, Talma és Smith jött. Talma már az első körben megelőzte Gadeát, de a célegyenesben az RSA Apriliák gyorsabbak voltak gépénél. A három Bancajasra folyamatosan jött fel Pesek és Pasini, így hét versenyző alkotta az élcsoportot, mikor Pasinit átdobta a motorja, és ismét kiesett a versenyből. A srác boxában a szerelők a sírás szélére kerültek, hiszen hét futamból ötször esett ki a versenyből. Eközben Gadea állt az élre, mögötte Talma és Koyama jött a KTM-mel. A nyolc fősre bővült élboly a verseny első harmadában nagyjából együtt motorozott, a helyek többször cserélődtek a csoportban.

Féltáv után is megmaradt a nyolcas első csoport, Talma többször állt az élen, de volt negyedik is. Az élen Gadea és Pesek motorozott, Faubel rontása után. Talma mögöttük haladt Espargaróval a nyomában. Talma 10 körrel a vége előtt egy szép előzéssel a harmadik helyről ismét élre állt. Nem sokáig, mert őt meg Pesek előzte meg ugyanabban a körben. A következő célegyenesben Gadea állt az élre, Talma és Espargaro is megelőzte Peseket, aki élről a negyedik lett. Espargaro elég meredeken előzte meg Talmát, aki kizökkent ritmusából, és ez elég volt ahhoz, hogy egészen a hatodik helyig essen vissza. Közben a KTM-ek megindultak előre Krummenacher és Koyama irányításával. A fiatal svájci élre is állt négy körrel a vége előtt az osztrák motoron. Talma ekkor a 6. helyen haladt, és úgy tűnt, nem lesz könnyű dolga, ha dobogóra akar állni. Pesek ebben a körben kiütötte Faubel alól a motort.

Pesek visszajött a 13. helyre, de Faubel feladta a futamot. Az élen a két KTM-es közt Gadea haladt, Talma mögöttük várt. Sajnos két körrel a vége előtt Gadea feltartotta Talmát, aki ezért ismét kicsit lemaradt. Az élen továbbra is a két KTM-es kezdte az utolsó kört Gadea és Talma előtt. A spanyol a célegyenesben megelőzte mindkét narancs motort, Gábor szintén közelített rájuk. Talma először Krummenachert előzte meg az utolsó kör elején, majd fél körrel a vége előtt, amikor Gadea rontott, Talma elment mellette, de Koyamát már nem tudta utolérni. A japán nyert, Talma jött be másodiknak, és ez versenytársai bukása miatt elegendő volt a világbajnoki pontversenyben ahhoz, hogy az élre álljon. Koyama élete első futamgyőzelmét szerezte egyébként. Harmadikként Gadea ért célba. Talma előnye 13 pont jelenleg Faubel előtt.