A BMW megveszi a Husqvarnát

2007.07.23. 10:29

Csütörtökön Dr. Herbert Diess, a BMW Motorrad főigazgatója és az olasz nagyiparos, Claudio Castiglioni aláírta a szerződést, miszerint a BMW Motorrad felvásárolja a híres motorkerékpár gyárat, a Husqvarna Motorcyclest. Az adás-vétel az Európai Unió versenyhivatalának jóváhagyását követően válik teljesen érvényessé. Hogy mekkora összeg szerepel a szerződésben, azt sajnos nem tudjuk, mivel a felek abban is megállapodtak, hogy a felvásárlási árat nem hozzák nyilvánosságra.

A legendás svéd motormárkák már csak így járnak, vonhatjuk le a következtetést. A Husaberg a KTM-é lett, a Husqvarna meg először az olaszoké, most meg a BMW-é. A lépés pedig logikus. Ahogy annak idején a KTM erősítette versenygépeit a Husabergtől átvett technikai megoldásokkal, most a BMW is nagyszabású fejlesztésekbe akar kezdeni a kisebb köbcentis, könnyű, sport off-road gépek kategóriájában.

Ráadásul a motorpiac a BMW számára eddig fehér foltnak számító területéről dől majd ezután a németekhez is a bevétel, mivel a Husqvarna által gyártott modellekkel sokkal hatékonyabban és gyorsabban érhetik majd el a fiatalabb vásárlókat, és könnyebben le tudják fedni a teljes off-road és supermoto kategóriát is.

A BMW Motorrad tervei szerint a Husqvarna Motorcycles továbbra is önálló vállalkozásként működik majd. Minden fejlesztési, értékesítési, és termelési folyamat csakúgy, mint a munkaerő, az észak-olaszországi Varese városában, a Husqvarna eredeti helyén marad.