Evolúciós Piaggio óriásrobogó

2007.07.25. 08:17

A Piaggio mindig is sikeresen szerepelt a robogók elit osztályában, az úgy nevezet Gran Turismo kategóriában. A nemrég bemutatott XEvo családdal az olasz gyártó új alapokat teremtett a GT robogóosztályban. Elegáns vonalak, hívogató komfort, ergonómia, remek pilóta és utas védelem jellemzik a Piaggio új zászlóshajóját. Háromféle erőforrás közül választhatunk az XEvonál, amelyekben közös, hogy mind teljesítik az Euro3-as emissziós normákat. A 400-as vízhűtéses, befecskendezős, négyütemű, hengerenként négyszelepes blokk 34 lóerőt teljesít, de ennek ellenére 3 literrel beéri 100 km-re 60-as tempónál. A 250-est a jól ismert modern, vízhűtéses, benzinbefecskendezős és négyszelepes Quasar blokk hajtja, 22 lóerővel. A legkisebb családtagot 125-ös blokk tolja előre, 15 lóerős teljesítménnyel; technikai paraméterei hasonlóak, mint nagyobb rokonaié.

Az XEvo felfrissített vonalaival a Piaggio egyéb GT kategóriás robogóival (X8, X9) teremt rokoni kapcsolatot. Az új vonalak továbbra is elegánsak, és minden egyes részletük finoman kigondolt. A dupla első fényszórókat műanyag üveg mögé bújtatták, csakúgy, mint az első indexeket. Az utas kapaszkodója egy rendkívül tapadós bevonatot kapott a biztonság érdekében. A visszapillantó tükrök az első szélvédő alá, oldalára kerültek, ezzel csökkent a tükrök holttere. Az ülés alatti tároló rekesz továbbra is hatalmas, 56 literes a térfogata. Ez két teljes sisak befogadására elegendő helyet biztosít, vagy 80 centi hosszú tárgyat szállíthatunk benne. Az ülés nyitása a már megszokott módon távirányítóval is történik. Az autókról ismerős új műszerfal dízájn nem csak a megszokott sebességmérő és fordulatszámmérő órákat tartalmazza, hanem egy kis fedélzeti számítógépet és az egyéb visszajelzőket is. Az első pajzs alá került fix felfogatású sárvédő nemcsak formai elem, hanem aerodinamikai szerepet is kapott.

Az új váznak a Piaggio szerint nincs riválisa a robogópiacon. Az acél csőváz merev, erős, és tömege relatíve elviselhető szinten maradt. Az első futómű egy 35 mm-es teleszkópvilla pár, a hátsó pedig egy dupla rugóstag, állítható rugóelőfeszítéssel. A fékek sem csak díszek, hiszen minden típus 240 mm-es tárcsaféket kapott hátra. Előre a két kisebb modellnél 260 mm-es féktárcsa került, míg a 400-as gépnél két darab 240-es tárcsa található itt. Mindegyik modell 14 colos első keréken gurul, míg a két kisebb 12 colos hátsó keréken 130/70-es abroncson halad, addig a 400-as egy 14 colos 140/70-es hátsót kapott. Az extrák sora szokás szerint bőséges: nagy szélvédő, hátsó csomagtartódoboz, lábtakaró, elektronikus riasztó és lánc. Mindhárom modell három színben kapható, szürke, fekete és sötétkék árnyalatban. A különféle motorral szerelt XEvo robogók ára nagyjából a régebbi X8-as szintjén van.