Lengyel versenyző a KTM-nél

2007.07.08. 01:03

A KTM július 10-én, erzbergi győzelme után azonnali hatállyal gyári pilótának szerződtette a lengyel Tadeusz Blazusiakot, aki a hivatalos endurocsapat tagja lesz. Blazusiak extrém versenyeken és az egyre növekvő népszerűségű fedettpályás viadalokon fog rajthoz állni. Blazusiak lenyűgöző ügyességgel megnyerte a 2007-es Erzberg Rodeo Red Bull Hare Scramble felfutóversenyt egy széria KTM EXC 250 nyergében. Ezzel a teljesítményével a lengyel triálos bevonult a nemzetközi endurosport élvonalába.

"Tady Blazusiak személye már most felér egy győzelemmel a KTM számára, és örülünk, hogy bejelenthetjük leszerződtetését. A triálsportban és a terepmotorozás minden szakágában szerzett tapasztalataival, kiemelkedő tehetségével Blazusiak ideális kiegészítése a KTM csapatának" - mondta Stefan Pierer, a KTM ügyvezetője a szerződés aláírása után Mattighofenben. "Az új versenyző professzionális hozzáállása, üdítő optimizmusa és elszántsága nagyon jól illeszkedik a KTM szellemiségéhez" - tette hozzá Winfried Kerschhaggl, a KTM versenyigazgatója az aláírási ceremónia után.

A 2007-es szezon fennmaradó részében Blazusiak a lehető legtöbb enduroversenyen fog részt venni, közben pedig elkészül 2008-as versenyprogramja. Az augusztus végi tesztelések után a Német Cross Country Championship versenyén debütál, ahol egy 250 EXC-vel áll rajthoz. Ezután Las Vegasban és Barcelonában Endurocross rendezvényken vesz részt, majd a tervek szerint Texasban, a Red Bull Last Man Standing viadalán indul.