Megújult Sherco endurók 2008-ra

2007.10.11. 10:51

Az európai endurópiac vezető márkái közé szeretne kerülni a Sherco 2008-ban. A cél érdekében új, 4.5i és 5.1i modellek számos helyen módosultak, hogy a felhasználók egy komfortosabb és kezesebb gépet kapjanak. A legfontosabb változás az, hogy mostantól a motorok teljesítik az Euro3-as környezetvédelmi előírásokat, emellett a Sherco endurók jövőre megújult idomakat és néhány új motoralkatrészt kaptak.

A nagyobb modellekre új AJP féknyergek és áttervezett hátsó főfékhenger került. Átalakították a motorok elektromos rendszerét, új program került a vezérlőszámítógépbe a gyújtás és a befecskendezés számára. Az Euro3 érdekében egy katalizátoros kipufogó került a motorra. A vázat a motorblokk felfogatási pontjánál megerősítették, és a kormány is erősített kivitelben készül. Kevlár védőlemezt kapott a hátsó lengőkar, és jutott védelem a kipufogónak is. A 4.5i modellen új kiegyensúlyozó tengelyt is találunk.

Továbbra is megtaláljuk a 448 és az 510 köbcentis, négyütemű, egyhengeres vízhűtéses, benzinbefecskendezéses motorral felszerelt változatokat, de az ígéretek szerint a 250-es is hamarosan ott lesz a modellpalettán. Az endurók között a legalacsonyabbak közé tartozó (885 mm-es ülésmagasság) 2008-as Sherco modellek már megérkeztek a kereskedőkhöz.