A KTM Indiában lelt partnerre

2007.11.27. 07:58

A KTM az évek során a második legnagyobb európai motorgyárrá küzdötte fel magát a gyártók sorában. A Bajaj szintén a második legnagyobb gyártó a kétkerekűek piacán Indiában. A két gyártó stratégiai együttműködésre lépett idén novemberben. A KTM gyártási eljárásokat, know-how-t visz a közös üzletbe, elsősorban vízhűtéses 125/250 köbcentis motorblokkjaival, amely a KTM számára a későbbiekben az utcai belépő szintű motorkerékpárok erőforrásaiként fognak szolgálni. A fejlesztések később a Bajaj motorok számára is elérhetővé válnak. Hamarosan bevezetésre kerül ugyanis egy EU jogszabály, miszerint a személygépkocsi vezetői engedéllyel rendelkezők külön vizsga nélkül vezethetnek maximum 125 köbcentis motorkerékpárokat. A KTM erre az időszakra szeretne elkészülni a prémium jellegű belépő modelljeivel a kategória számára.

A KTM ezeknek a gépeknek a gyártására keresett partnert és piacot egyben Indiában. A Bajaj tavaly 2,38 millió motorkerékpárt gyártott, és ezzel a világon az ötödik legnagyobb gyártónak számít a termelt mennyiség alapján. A Bajajjal történő együttműködés segítségével a KTM erősítheti dél-kelet Ázsiai pozícióit is. A Bajaj fogja árusítani a KTM termékeit Indiában, és további dél-kelet Ázsiái országokban. A Bajaj nem csak gyártani fogja a kis köbcentis modelleket a KTM számára, hanem az osztrák gyáron keresztül az európai piacra is szándéka van betörni saját termékeivel. Mindkét fél biztos benne, hogy ez kölcsönösen nyertes együttműködés lesz mind a KTM, mind a Bajaj számára.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.