Talmácsi állami kitüntetést kapott

2007.12.27. 13:44

A Magyar Köztársaság elnöke, Sólyom László a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta Talmácsi Gábornak, a motorsportban szerzett felbecsülhetetlen érdemei elismeréseként. Az elismerést ünnepélyes keretek között Bajnai Gordon, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium vezetője adta át a 2007. évi Gyorsasági Motoros Világbajnokság 125 köbcentis géposztály világbajnokának. Az ünnepségen Bajnai Gordon elmondta: a sport jóval több, mint megmérettetés, az a nemzeti kultúra, az identitástudat része. Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter köszöntőjében hangsúlyozta:
"Talmácsi Gábor ma milliók kedvence. Olyan egyöntetű szeretet és tisztelet árad felé, amely kevés magyarnak jut osztályrészül. Sikere valóban egyesítette a nemzetet, és erre nem sok példa akad manapság. Talmácsi Gábor tehetségével, tetteivel, szerénységével, sportága és ellenfelei iránti közismert tiszteletével, igazi példaképként viszi jó hírünket a világba."
A sportügyeket felügyelő miniszter, Bajnai Gordon pohárköszöntőjében azt kívánta világbajnokunknak, hogy civil élete során, az előtte álló évtizedekben is hasonló sikereket érjen el, mint az idei világversenyen.

Talmácsi Gábor:
"Nagyon megtisztelő ez az elismerés, örülök, hogy méltónak találtattam erre a kitüntetésre. Jövőre is mindent elkövetek majd, hogy öregbítsem Magyarország hírnevét és a világbajnoki címem megvédése lesz az elsődleges célom."
Az elismeréseknek azonban ezzel nem volt vége. Stefano Favarót, Talma menedzserét viszont hatalmas meglepetés érte, amikor Bajnai Gordon a magyar motorsportot segítő eredményes munkájának elismeréséül aranygyűrűt adományozott neki.
Stefano Favaro:
"Először nem hittem a fülemnek, és szó szerint remegő lábakkal mentem ki átvenni a számomra óriási elismerést. Nagyon meghatott, hogy - bár régóta Magyarországon élek- olasz állampolgárként egy ilyen kitüntetésben részesítettek. Köszönöm szépen!"