Elton John 120 Hondája

2008.02.02. 09:44

A furcsa szemüvegeiről és Lady Di sírja fölötti keselyűénekéről hírhedté vált Sir Elton John ezúttal 120 darab Honda megvásárlásával debütált a számára még szűz terepnek minősülő motoros sajtóban. Kivételesen nem magán- vagy szakmai életéhez vásárol rafinált segédeszközöket, hanem karitatív céllal, hogy az afrikai orvosokat munkájukban támogassa.

A 120 darab Honda CTX200-at Lesothóban helyezik forgalomba. Céljuk az ottani egészségügyi szakemberek munkájának megsegítése az AIDS-es betegek minél könnyebb megközelítésében és ápolásában.

Az első hatvan darabos szállítmány az Elton John Aids Foundation jóvoltából már a helyszínre érkezett, az adomány másik fele február végéig megérkezik a 40%-ban HIV-fertőzött országba. A szakmai személyzetet a Riders of Health nemzetközi szervezet segítségével készítik fel a motorozás elméleti és gyakorlati fortélyaira.

Az egyhengeres, 197 köbcentis, négyütemű enduro könnyű kezelhetőségével alkalmas arra, hogy a hegyek között szándékosan eldugott falvakat megközelítse. A helyi viszonyokhoz tökéletesen alkalmas motor 10,6 lóerejét 5 sebességes váltó továbbítja a hátsó kerékre.

Akárcsak hazánkban , a világ számos pontján végzik motoron munkájukat a helyi igényekhez alakítva az orvosok. Az követelmények szinte sehol sem egyformák, éppen ezért a gyors és szakszerű segítségnyújtásban Lesothóban elengedhetetlen a déli félteke piacaira gyártott munkagép, a CTX 200 strapabírása. A Dél-afrikai Köztársaság által teljes mértékben körbeölelt ország lakosságának átlagéletkora rendkívül alacsony, 33 év. Sir Elton alapítványának munkája remélhetőleg lehetővé teszi, hogy a motorkerékpáros orvosok életeket menthessenek a sajátos helyzetű országban.