Az esélyesek visszavágtak

2001.05.06. 18:43

A szombati edzésre nem jött meg a beígért rossz időjárás, hanem a péntekihez hasonlóan szuper időben hajtottak a versenyzők az edzéseken. A tegnap még kissé álmosan körözgető favoritok ma megmutatták, hogy nem a csík húzza a repülőt.

 
   
   


125 GP: A kis japán Youichi Ui megmutatta, hogy nem a méret a lényeg, és a második időmérő edzésen a Derbit abszolút körrekorddal hozta az első rajtkockára. Az idénre mindössze csak átfényezett másik Derbit, ami jelenleg a Piaggo konszern másik márkájának neve alatt, mint Gilera fut, Manuel Poggiali feltornázta a második helyre. Honfitársa, Lucio Cecchinello a harmadik, míg a szintén olasz Stefano Perugini (Italjet) az első sor utolsó helyére állhat majd fel vasárnap.
Talmácsi Gábor ma is szenzációsan terelte a Honda-ját, összesítésben 14. (csak a szombati napot nézve 13.) hely, a számára szintén nem túl ismerős jerezi pályán igen jó eredmény, mindez élete harmadik világbajnoki futamának edzésén! Rajt sorrend: Ui, Poggiali, Cecchinello, Perugini, Sanna, Elias, Ueda, Azuma.


500 GP: Valentino "Doktor" Rossit ma sem tudta senki megakadályozni abban, hogy a legelső helyről indulhasson. Ráadásul a szabadedzésen már körrekord is íródott a nevéhez. Egyedül Loris Capirossi (Honda) próbálta megszorítani, megszerezve ezzel a második starthelyet. Utánuk Norick Abe (Yamaha) és az első 500-as idényét menő Shinya Nakano (Yamaha) következett. Carlos Checa majdnem otthagyta fogát, ugyanis ugyanabban a közepesen gyors balosban, ahol Mick Doohan is befejezte 1999-ben a pályafutását, olyat esett, hogy repülve,3-4 méter magasból találta el az aszfaltot, akárcsak a Yamaha-ja. Szerencsére csak kisebb váll- és hátsérüléseket szenvedett. Holnap valószínűleg indulhat, nem sok kedvvel. A volt világbajnok, Alex Criville is csalódást okozott a sok tízezer nézőnek, mivel csak a 12. helyet szerezte meg. Rajt sorrend: Rossi, Capirossi, Abe, Nakano, Biaggi, Ukawa, Barros, Roberts.

 
   
   


250 GP: Tegnap kár volt Daijiro Katoh-t temetni. A Gresini Team MoviStar Honda-jával szintén körrekordot motorozva vitte el az első rajtkockát. Az olasz Mario Lucchi Aprilia-val, aki sokáig őrizte az első pozíciót az edzésen, igen kis különbséggel szorult a második helyre. Őket az olasz Locatelli és nem kis meglepetésre az helyi Fonsi Nieto követték a noale-i gyár gépein. Az idei Aprilia-król sokat mond el az az adat, hogy az első 14-ből 11 a gyár terméke! Rajt sorrend: Katoh, Lucchi, Locatelli, Nieto, Harada, Melandri, Matsudo, McWilliams.