" A hétvégék már sosem lesznek ugyanazok!"

2001.07.02. 12:42

 
   
   

Ez a meglehetősen szerénytelen mondat a Yamahatól származik. Ez lett az új Yamaha BT 1100 Bulldog reklám szlogene. Hogy ez jogos vagy sem, majd a tesztek eldöntik, de az új Yamaha modell nem indul rosszul. A motorról nemrég már beszámoltunk egy hír erejéig, de akinek ez kevés lenne az megtekintheti a Yamaha vadonatúj microsite-ját, ami kizárólag a Bulldog-gal foglalkozik.

A japán cégtől már megszokhattuk, hogy a legbarátságosabban kezeli az új médiát a motorgyártók közt, és igen sok modelljéhez kreál ilyen microsite jellegű dolgokat, méghozzá igen magas színvonalon. A BT 1100-esé sem marad el a szinttől, van egy sima HTML és egy Flash verziója, az utóbbi ellenőrzése erősen ajánlott, egyszerűen király! Új adat a korábbiakhoz képest, hogy az 1063 köbcenti 65 lóerejének 229 kilogramm szárazsúlyt kell cipelni, a vezetőn és az üzemanyagon (max. 20 liter) kívül. Persze némi kis olaj még hozzá jön ehhez. A hajtásról egy igen kevés karbantartást igénylő kardántengely gondoskodik.

Előre 120/70 ZR 17, hátulra 170/60 ZR 17 sportos gumikat kap a motorozás valódi élvezetére készített gépezet. Az ülés magassága 812 milliméter. Az első fékek 298 mm átmérőjűek, és a féknyergekkel együtt a Yamaha R1-esről érkeztek, ami a kiváló fékhatás biztosítéka.

Aki további adatokra kíváncsi, az lesse meg a Bulldog BT 1100 microsite-ját. Ez a motorkerékpár megint csak jó példa arra, hogy a Yamaha megpróbál nem kategóriákhoz motorokat tervezni, hanem a vásárlók igényeihez próbál gépeket építeni.