Corsernek rosszul áll a szénája

2001.07.05. 13:54

 
   
   

Az idei Superbike világbajnokság egyik győzelmi aspiránsa Troy Corser volt még az év elején. Az Aprilia Axo Team RSV 1000-es gyári gépével versenyző ausztrál ezt tetteivel igazolta is, az első két futamot egyből megnyerte, és egészen Monza-ig sok értékes dobogós helyezést gyűjtött be. Az olasz pályán nagy meglepetésre mindkét futamból ki kellett állnia, és azóta is tart balszerencse sorozata.

Ráadásul mostanában egyre inkább szaporodnak azok a jelek, amelyek azt jelzik, nincs teljesen minden rendben a Corser és az Aprilia közti viszonyban. Az év eleji jó formája után az Aprilia kezelhetőségére panaszkodott a superbike menő, amikor a rosszabb eredmények kezdtek megsokasodni. Különösen arra, hogy vibrációk érzékelhetők a kerekek felől. Ezeket a rejtélyes vibrációkat az Aprilia telemetriai eszközei (tudjátok, ami a gázkar állásától kezdve, a levegőnyomáson át, a fordulatszámig rengeteg adatot mér és tárol, amit a boxban egy számítógépre lehet áttölteni) viszont nem tudták kimutatni.

Ezért aztán a csapat vezetői úgy érzik, Corser nem tesz meg mindent a sikerért most, hogy már nemsok esélye van a világbajnoki címre. A valóság is ezt igazolja, ugyanis a legutóbbi futamon Corsert és Laconit is megverte a gyár teszt pilótája, az olasz Antonello.

A hétvégén az amerikai Laguna Secaban tartandó következő futamokon mindenképpen mutatnia kell valamilyen jó eredményt, mert a dolgok komolyra fordulhatnak. Erről a komoly dolgokról cikkezett az olasz sajtó is, miszerint a következő szezonban Corser helyett már valaki más fog versenyezni az Aprilia gyári superbike csapatában.