Italjet luxus robogó

2001.07.10. 10:53

 
   
   

Jet-Set lesz a neve az olasz Italjet új luxus robogó sorozatának, amely hamarosan megjelenik a piacon. A modellek közt lesz 50, 125, és 150 köbcentis változat is. Ami első ránézésre már látszik az az esztétikus luxus és mindenekelőtt a korszerűsége az egész típuscsaládnak, amely a komfortot és a könnyű kezelhetőséget hangsúlyozza. Ezt a vezérelvet erősítik sima vonalai, amelyek mindenféle felhajtást mellőznek, de emellett megmarad a gép egyedinek.

A legszembetűnőbb jellemvonása a bőséges ülésfelület, a 12 colos kerekek, az első tárcsa és a hátsó dobfék. A motorokra tekintve, az 50 köbcentis kétütemű, míg a másik két nagyobb erőforrás négy ütemben hajt. A futóműnél elől hidraulikus teleszkópokat találunk, hátul is egy hidraulikus csillapítású egység dolgozik, amelyet 4 különböző fokozatban állíthatunk be. A súly 100 és 108 kg. közt változik, kiviteltől függően. A tank 9,5 liter üzemanyagot tud hordozni, amiből 1,5 liter a tartalék.

Az Italjet által az utóbbi időben folytatott modell inváziót itthon is megtekinthetjük. Sajnos a fényképen látható hölgy nem széria tartozéka a robogónak, pedig minden bizonnyal sokat lendítene az eladásokon.