TL 1000 blokkot vegyenek

2001.07.12. 10:24

 
   
   

Mint már korábban arról hírt adtunk, a Suzuki leáll a TL 1000-es modelleinek gyártásával. De az erőforrásokat még tovább gyártja különféle vevőinek. Legújabban a német Sachs és az angol CCM (supermoto-iról híres kis cég, CCM R30 a képen) gyárak tárgyalnak arról, hogy összefognak és együttesen lépnek fel vásárlóként a V2-es 1000 köbcentis blokkokért.

A CCM visszautasította a megerősítést, de egy belsős Sachs információ szerint mindkét cégnek sokat segítene, ha együtt tudnának működni ebben a projektben. A Sachs bőszen dolgozik a Beast utcai verzióján, és ehhez még nem igazán van kész motorblokkja, ezért fontos lenne számára a Suzuki hajtómű.

A CCM, amelynek supermoto-i méltán elismertek Angliában, ismét egy V2-es supermoto, esetleg egy utcai enduró megvalósításán dolgozik. Az előző prototípus, amit az 1998-as müncheni Intermoton láthatott a nagyközönség, még a Folan V2-esével készült, de azóta ugye a Folan csődbe ment, és a blokk meg sehol. A CCM prototípusa egyébként nagy érdeklődést váltott ki anno és egy megbízható blokkal, mint amilyen a nagy Suzuki V2-es, sikeres lehetne a piacon is.