A legnagyobb Harley Angliában

2001.07.30. 14:23

 
   
   

Amikor megszületett, akkor még csak egy 1450 köbcentis FXDX Dyna Super Glide Sport volt. Aztán felfúrták hengereit úgy, hogy 1700 köbcentisre növekedett a motor lökettérfogata, és ezzel a legnagyobb valaha értékesített Harley-Davidson motorkerékpárrá vált Angliában.

A hátsókerékre préselt 112 lóerő és 150 newtonméter feletti forgatónyomaték 65%-kal több, mint amit a széria blokk teljesít. Sőt, ez a nyomaték a Suzuki Hayabusa-jét is meghaladja! A felfúrás mellett a blokk új hengerfejet, erősebb hajtókarokat, hegyesebb vezérműtengelyeket, nagyobb Mikuni karburátort és laposabb tetejű dugattyúkat kapott, amivel magasabb sűrítés érhető el.

A karburátor kivételével minden a Harley jól ismert tuning cégétől, a Screamin' Eagle-től érkezett és kb. másfél millió forintba került. Ehhez jött még ugye az FXDX alapára, amely kb. 4.5 millió magyar pénzegység. Anglia korábbi legnagyobb Harley gépe egy 1550 köbcentis motor volt.

A bemutató motort elkészítő Surrey Harley tuningcég célja az volt, hogy megmutassák egy Harley is lehet nagyon erős. Az összes alkatrészre érvényes a gyári garancia.