A száguldó koffert leváltja a Honda Reflex

2001.08.01. 11:25

 
   
   

A Honda Reflex 250 egy robogó (mielőtt bárki mást gondolna róla). A Honda tervezői alaposan kitettek magukért, hogy az előd, azaz a Helix minden otrombaságát elkerüljék.

Az elől ikerlámpás robi szemből nagyon hasonlít az RC-51-re. A jobb oldali lámpa a fényszóró, a bal oldali pedig a reflektor. Az első indexek mintha egyenesen a VFR-ről lettek volna leszerelve.

A hátsó fertályt inkább az autó ipar termékeihez hasonlítanám. Az alu kapaszkodó, a mostanában divatos autótartozékhoz, a légterelő szárnyhoz hasonlít. A másik autó szerű tulajdonság a rögzítő fék, amit egy karral lehet működtetni, és a hátsó kereket zárja. Ez megakadályozza, hogy a robogó elguruljon parkolás közben egy lejtőn. Persze ez a funkció csak akkor hasznos, ha oldalsztenderen áll a motor. Ha követjük az autóhoz hasonlítgatást, akkor ez a hátsó lámpára is igaz, formája a kétüléses S2000-s Honda sportautó lámpáját utánozza.

 
   
   

Elől, jobb oldalt egy kis dobozka található, ami csuda jó hely a kulcsoknak és egyéb kis dolgoknak. Ez alatt, pont a motoros térde előtt egy 7 literes zárható kesztyűtartó van. Az ülés alatti 33 literes tárolóban pedig elfér egy zárt bukó is. Az ülés nagyon kényelemesre sikeredett, és a komfort további növeléséhez hozzájárul a GoldWing szerű szélvédő.

 
   
   

A 249 ccm-es négyütemű motort elől három dugós, hátul egydugós féknyereggel ellátott tárcsafék állítja meg. A kombinált fékrendszer nagy biztonsággal állítja meg a száguldó robogót. Ha az első fékkart behúzzuk, akkor az első fékmunkahengerből két dugó fog működni, és állítja orra a robit, ha pedig a hátsó féket aktiváló bal oldali kart húzzuk, akkor a hátsó fék mellett az első fék középső dugója is aktiválódik és egyszerre mindkét kerék fékeződik. Ha pedig a tulajdonos még nagyobb biztonságra törekszik, akkor extraként ABS-t is ajánl hozzá a gyártó.

A 192 kilométeres teszttávon folyamatos 125km/h-ás átlagsebességet tartva 11.25l fogyott a 14l-es tankból. Vagyis az egész távoli peremkerületek lakói is teljes nyugalommal járhatnak a Reflex-szel munkába.