Egyhengeres gép a BMW-től, utcai használatra

2001.08.10. 11:05

 
   
   

Az egy hengeres utcai gépeknél a BMW a korábbi F650 ST modellel tudott mit kínálni a vevőknek, de a 2000 elején lezajlott modellfrissítés óta nem volt kifejezetten a városi használatra tervezett gépük. Nos szerencsére jövőre a helyzet megváltozik, érkezik az új F650 CS. A BMW már jó néhány éve gyártja az egy hengeres, 4 szelepes Rotax blokkokkal szerelt motorkerékpárjait, de ezek inkább túraendurós jelleggel szerepeltek a kínálatban.

A képet elnézve az új modell bizony alaposan eltér a túraenduró F650 GS-től, nem úgy mint a korábbi F650 és ST páros esetében. A BMW F650 CS új, modern formatervezésű vázzal, utcai használatra való futóművel, igen egyedi formatervezéssel és sportmotor gumikkal lesz látható az utcákon hamarosan. Érdekes módon egykarú lengővillával szerelik majd, teljesen eltérően enduró testvérmodelljétől, sőt a meghajtást sem lánc, hanem fogazott szíj biztosítja. A szokatlan, de igen érdekes formaterv, az alacsony elvezetett kipufogó mind azt mutatja, ez a változat bizonyára nem sokszor hagyja majd el a kiépített utakat.

A tank, mint oly sokszor mostanában nem az üzemanyag tárolására szolgál, hanem egy kis csomagtartó rekeszt találunk alatta. Az üzemanyag tároló tank az ülés alatt kapott helyett. Mint az a bajor cégre oly jellemző, a BMW rengeteg felszerelést és extrát kínál majd a motorhoz, többek közt ezt az áltank részt is kihasználó táskát és egyéb felszereléseket. Az F650 CS áráról még nincs közelebbi információ, megjelenése 2002 tavaszán várható a motorkereskedésekben.