Talmácsi a GP élmezőnyében!

2001.08.24. 19:00

 
   
   

Talmácsi Gábor évek óta az egyetlen magyar induló a Motoros Gyorsasági Világbajnokságban, aki a teljes szezonra lehetőséget kapott az olasz Racing Service csapattól. Talma már többször megörvendeztetett minket jó eredményekkel az idei évben, és ha hozzávesszük azt, hogy ez az év az első teljes idénye, és futamról futamra fejlődik, még akkor is jókora meglepetést okozott a 125 köbcentis GP mezőnyében a mai edzés teljesítményével.

A reggeli szabadedzésen ugyanis az igen előkelő harmadik helyet sikerült megszereznie, 2 perc 10.680 másodperces időeredményével, az első Toni Elias és a második Noboru Ueda mögött. Már ez sem volt semmi, pestiesen mondva, de az időmérő edzés elején a nagy csapatok csak lestek a magyar fiú köridejeitől.

A rajtsorrend kialakításába számító első, pénteki 40 perces időmérő edzés első harmadában Talma volt a leggyorsabb , maga mögé utasítva a legnevesebb gyári csapatok legjobb pilótáit. Később az olasz Cecchinello elvette az első helyét, majd a 25. perc körül Ui egy szenzációs körrel szerezte meg az ideiglenes edzés elsőséget. Az edzés utolsó pillanatában sajnos még két másik versenyző Talma elé került, aki nem tudta elérni reggeli idejét, és 2 perc 10.914 másodperces idejével a második sor elejéről, összesítésben az 5. helyről várhatja a holnapi versenyt.

Igaz ezzel is alaposan felhívta magára a figyelmet, mivel korábban a le mans-i pályán a 16. edzés pozíció volt a legjobbja idén. Reméljük, holnap tovább tud javítani helyezésén, és aztán vasárnap egy szép eredménnyel tudja teljessé tenni a hétvégét számunkra. Szóval aki szeretné élőben látni, még nem késő, kb. 5000-8000 forintos jegyárak vannak a vasárnapi versenyre, mindenki időben ott lehet még, gyerünk, gyerünk, hajrá, hajrá. A cseh pálya honlapján találhatóak további információk azoknak, akik még kételkednek az utazás szükségességében.