Pan European frissítés

2001.09.06. 10:48

 
   
   

A Honda Pan European ST1100 nagy túramotorja lényegi változásokon fog keresztülmenni a következő modellévre. A változtatások száma olyan nagy lesz, hogy tulajdonképpen egy vadonatúj modellnek is nevezhetnénk.

Új idomzat, motor, alumínium váz, hogy csak a lényeges dolgokat emeljem ki. Egyelőre a képen látható modell még az idei típus. Csakúgy, mint a 2002-es VFR800, az ST1100 is megkapja a Honda V-TEC motorvezérlő rendszerét. A rendszer nagy előnye, hogy egyszerre képes javítani a fogyasztáson és növelni a lóerők számát azáltal, hogy a fordulatszám változásának függvényében képes a szelepek nyitási és zárási idejének, valamint az emelési mélységének folyamatos változtatására.

Bennfentes információk szerint a változtatások mértéke olyan nagy, mint még soha a modell 1989-es bemutatása óta. Egyébként a túragépen csak kisebb változtatások történtek az 1992-es modellév óta, amikor az ABS-t bemutatták a típuson. A Honda nem kommentálta az új modellel kapcsolatos információkat, de minden kiderül a jövő héten, amikor az új Pan European mellett bemutatkozik az új FireBlade, VFR800, Honda Hornet 900 és a felfrissített SP-1.

Az SP-1-esen végrehajtott változtatások valószínűleg a nevében is változást hoz, mégpedig SP-2 lehet jövőre a nevének utótagja. Aki már látta annyit mondott róla, hogy a HRC által a Superbike VB részvétel alatt kifejlesztett újdonságok egy része rákerül az utcai változatra is.