Suzuki SV650, mint endurómotor

2001.09.11. 14:17

 
   
   

Érdekes egy elgondolás, erre még a Suzukinál sem gondolt senki, lemerem fogadni. Van ugyan félidomos, meg naked verziója, meg erőforrását a Cagiva kisebbik Raptora is megkapta, na de enduróként még nem használta fel senki az SV650 elemeit. Természetesen ez nem egy Suzuki gyári produkció, hanem az olasz Gaspare Momesso-tól érkezett, és Itáliában versenyenduróként funkciónál.

A motor az SV650 erőforrását és vázát használja, változatlan formában. A tervezője azonban egy szabadabb áramlást biztosító kipufogó rendszert használt, ezért a 75 lóerő sem elképzelhetetlen a kuplungon mérve. Az áttételeket jóval rövidebbre vették, így a gyorsulása jelentősen javult, nem nehéz dolog most már vele az egy kerekezés sem.

A segédváz egyedi építésű, erre került az Acerbis hátsó idom, és egy motokrossz ülés. A légszűrő szintén széria, és a speciális öntött műanyag tank veszi körül. A fejidom a lámpákkal szintén Acerbis darab. A teleszkópvillák a Honda XR600-aséra hasonlítanak, akárcsak a két dugattyús első féknyereg. Mindezeket egy egyedi gyártású kormányszerkezet tartja a helyén. Az első kerék az enduróknál megszokott 21 colos, a hátsó meg 18. A lengővilla széria, bár a hátsó féknél egy kisebb off-road típusú darabra váltott a tervező. Hát igen, soha nem lehet előre tudni, hogy a hozzáértő kezek alatt mivé alakul egy utcai motor.