Virtuális Motokrossz

2001.09.28. 12:57

 
   
   

Az Infogrames október 26-án adja ki legújabb játékát az európai piacon, az MX Rider-t, amiben kedvenc motokrossz pilótáinkat irányíthatjuk a világ legjobb pályáin. A játékot az Infogrames a Dorna-val és a FIM-mel együttműködve fejlesztette, így nem csoda, hogy a pályák, a versenyzők, és a motorok teljesen élethű másai a Motokrossz Világbajnokságban szereplő eredetieknek, és minden adat, statisztika a lehető legpontosabb benne.

Egyelőre sajnos csak PlayStation2-re jelenik meg. A Dorna és az Infogrames közötti szerződés következtében más izgalmas motorsport játékokat is viszontláthatunk a konzolgépek egész során a jövőben, így akár a nemsokára megjelenő Microsoft Xbox-on.

A cucc tulajdonképpen 3 különböző játék egy dobozban. A játékosok végig versenyezhetik a teljes 2001-es FIM Motokrossz Világbajnokságot az eredeti pályákon, az összes létező versenyzővel. Van egy Motokrossz Nemzetek Kupája mód, amiben 6 Szuperkrossz pályán versenyezhetünk, amiket a FIM hivatalos pályatervezője készített. A harmadik stítus maga a Freestyle MX, amelyben mindenféle trükkös, látványos ugrásokban mérhetik össze kaszkadőrtudásukat a versenyzők, szintén 6 különféle fantázia pályán.

 
   
   

A Paradigm Entertainment, amely a játék tulajdonképpeni megalkotója, olyan cuccokért felelős, mint az F1 World Grand Prix Nintendo 64-re, amely az egyik legjobban sikerült ajtós ghamma. További tulajdonságok az MX Rider-ben: 17 pálya 14 országból, 58 FIM licences versenyző, 24 motokrossz gép (125,250,500 köbcentisek, 2 és 4 üteműek), a textúrák az eredeti kép és videó anyagokról származnak, 70+ mozgókép animáció versenyzőnként, 30+ freestyler trükk, különféle időjárási viszonyok, Mesterséges Intelligencia az ellenfeleknél, multiplayer opció, visszajátszás akár lassítással, 16 válogatott aláfestő zeneszám.

Úgy tűnik egy újabb játék születik, amely a PS2 képességeit igen jól fogja kihasználni a szuper megjelenítés és a játékélmény tekintetében. További információk, és későbbiekben mozi illetve demó letöltések a játék hivatalos honlapján.