Haga visszatér a Superbike VB-hez?

2001.10.29. 10:41

 
   
   

A japán Noriyuki Haga, akinek versenyzői képességeiről a korábbi évek Superbike Világbajnoki futamain már megyőzödhettünk, idén igen kevés szerencsével próbálkozott a MotoGP 500 köbcentis mezőnyében. A Yamaha pilótája keményen harcolt az idei évben, de bizony nagyon sokszor csúnyán odaverte magát, és a VB könyéki roncstelepeket súlyos pénzekkel gazdagította a rommá tört YZR500-as maradványaival.

Most Haga visszavágyódik a Superbike VB nyugodtabb atmoszférájába. A Yamaha korábban úgy gondolta azért hozza idén a GP világába Haga-t, hogy 2002-től felhasználhassa képességeit a négyütemű motorok versenyeztetésénél. De Haga idei teljesítménye alaposan megtépázta a srác hírnevét, pedig a Sueprbike sorozatban a világ egyik legjobbjának számított. Most viszont olyan hírek keringenek, amelyek szerint Haga közel van ahhoz, hogy aláírjon valamelyik olasz gyártó (Ducati vagy Aprilia) versenycsapatánál, hogy jövőre ismét korábbi sikerei színhelyén szerepelhessen.

Bár fizetési igényei meglehetősen nagyok, az Aprilia szándéka egyértelmű, 3 év fejlesztés után világbajnokságot akar nyerni az RSV Mille-vel. Az olasz gyár megfelelő szponzorokkal rendelkezik, hogy a leggyorsabb versenyzőket kölcsönözze ki a piacon, köztük akár Hagat is.