Benelli robogó összecsukható tetővel

2001.10.31. 11:25

 
   
   

Két évi piaci szereplése után a Benelli áttervezte Adiva nagytestű robogóját. Az Adiva hasonlít funkciójában a BMW C1-es robogójához, de a tetejét összecsukva az ülés mögötti dobozba rakhatjuk el.

A modell kétféle motorral válaszható: a 125 vagy 150 köbcentis, egyhengeres, négyütemű, dupla vezérműtengelyes blokkok a Piaggio-tól érkeznek. A dupla bölcsőváz és az első térhálós segédváz nagy szilárdságú acélcsőből készült. Az első és hátsó fékek átmérője 220 mm, elől két dugattyús féknyereggel kiegészítve. A hátsó csomagtartó befogadóképessége 80 liter, és mint a tető, mokett szövettel van bélelve, hogy védje a benne elhelyezett tárgyakat és javítsa a hangszigetelést.

 
   
   

A doboz mozgatható részében egy védőrács van, amely az összecsukott tetővel is használható, és célja hogy a csomagtartóban lévő tárgyak egymásnak ütközését megakadályozza. A nagytestű robogó egész évben használható, minden időjárási körülmények közt, mivel teteje könnyen nyitható, csukható, másodpercek alatt.

 
   
   

Az Adiva kétszemélyes, és mindkét utas védett hidegtől és esőtől egyaránt. A széles szélvédő és a tető megvéd akár a szakadó esőben is. Az ablaktörlő megold bármely látási problémát, még óriási esőben sem kell félni, hogy nem látunk a nagy vízben. Az Adiva három színben vásárolható meg: kék, vörös és metálszürke. Az új modellek Olaszországban már kaphatóak, az európai eladások januárban indulnak.