A Mad Max motor megújul

2001.11.21. 13:18

 
   
   

A Suzuki GS1200SS-hez hasonló motorokat a Mad Max című klasszikus filmekben láthattunk anno. Igaz azok összeeszkábált darabok voltak, 3-4 különféle motorból megépítve. A Suzuki érti a divatot, ezért nem egész egy éve bemutatta a GS1200SS modelljét, igaz csak Japánban.

A gép a 21. évezred Mad Max stílusú pilótáinak készül, de sajnos még mindig csak a japán származású törvényen kívüli motorosoknak, mivel korábban is csak ott volt kapható és most is csak ott tervezik az értékesítést. A legszembetűnőbb változás a tank formáján látható. Mostantól igen erősen formázott, amely sportos vezetési pozíciót engedélyez, és könnyebben lehet mozogni a motoron. A matt fekete fényezése, és az arany színű kerekek az 1980-as évekbeli motorok látványát nyújtja. Ha valaki egyedibb fényezést szeretne, annak a Suzuki a klasszikus gyári kék-fehér GSX-R versenyszínekben is készíti majd a GS1200SS-t.

A műszerfalban új órákat találunk, amelyek szintén egy régebbi stílust imitálnak. Az eredeti GS-ben ugyanis analóg/digitális órák voltak, de mostantól mindkét műszer analóg számlapon adja vissza az adatokat. Egy praktikus üzemanyagszintjelző óra is található az új műszerfalon. Sajnos a GS1200SS importjáról egész Európában nincs semmi hír, így nagy valószínűséggel csak szürke importban lesz kapható, olyan 2-2.2 millió forint körüli áron.