Totalbike24 - a motorversenyzés Woodstock-ja (2019.)

2020.03.04. 17:12 Módosítva: 2020.03.04. 17:12

Buli és kőkemény kihívás egyben. 24 órán keresztül mennek a csapatok 50 köbcentis szériarobogókkal. Lelkes amatőrök, egyetemisták, műszaki értelmiségik, őrült számviteli zsenik, de mindenki halálosan komolyan veszi. A jármű nyomorúságos, de a harc ugyanaz, mint egy világbajnokságon. Sok csapat a buliért érkezik, mások a dobogóért hajtanak, megint mások pedig egyszerűen ki szeretnék próbálni, képesek-e végigcsinálni.

Hol, mikor?

Időpont: június 15-16.

A verseny hossza: 24 óra

A verseny kampányidőszaka: 1 hónap

Harminchárom csapat indul (a nevezés körülbelül egy óra alatt betelik, körülbelül két-háromszoros a túljelentkezés), egy csapat négy versenyzőből és egy sajtósból áll. A sajtós feladata, hogy közvetítse a felkészülést és a versenyt a csapat saját, kötelező Facebook oldalán. Egyszerre kell jelen lenniük a pályán, és a közösségi médiában. Így olyan embereket is elérnek és behúznak nézőnek, akik egyébként nem érdeklődnének a motorsport iránt. Ilyen rendezvény nincs másik, nemcsak Magyarországon, de világon sem.

A Totalbike24 kiemelt közössége a gyakorló és leendő mérnök és műszaki értelmiségi, akik kiemelten fogékonynak mutatkoznak a technikai sport, az egész éjszakás szórakozás és a mérsékelt, szabályozott keretek között zajló, kompetitív ön- és közveszélyokozás ötvözésére.

Az indulók között vannak fiatal mérnökhallgatók (BME SRT és Hedgehoppers), pénzügyi elemzők, adótanácsadók, egykori versenyzők, multinacionális cégeknél dolgozók, baráti társaságok, informatikusok, sőt, motorfejlesztő mérnökök is (AVL). Rendkívül színes a mezőny.

2018-ban bevezettük az elektromos kategóriát, melyben kísérleti jelleggel, az összesített értékelésen kívül indulhattak csapatok villanyhajtású (az ötvenes robogókkal egy közlekedési kategóriába eső, úgynevezett L1e kategóriás) robogóval lehetett nevezni. Az első évben két ilyen csapat indult, és történelmi eredményt értek el: ez volt a világon az első 24 órás verseny, amelyet tisztán villanyhajtással is teljesítettek!

2019-re fontos fejlesztés, hogy négy rajthelyet fenntartunk járműmérnök hallgatói csapatoknak, akik akár az elektromos kísérleti kategóriában is indulhatnak, hogy megmutassák kreativitásukat a világnak.

Visszajelzések

"Hát, barátom, ha nem voltál ott, akkor bizony az év versenyét hagytad ki." - Magyar Zsolt

"Lassan magunkhoz térünk, bár még sajog itt-ott, de már a jövő évet tervezgetjük, és csak csatlakozni tudok azokhoz, akik azt mondják, hogy ha holnap újra rajthoz kéne állni, habozás nélkül ott lennénk... egyszóval az egész Super SOCO Team nevében hatalmas köszi mindenkinek ezért az élményért, jövőre találkozunk! ;)" - Körmendi László

"Versenyképes géppel érkeztünk idén, de így is minden várakozásunkat felülmúlta ez a 12-ik helyezés. Hatalmas csaták voltak, és iszonyatosan szoros mezőnyben kellett helyt állni. Nagyon élveztük – azóta is izomlázunk van  és tényleg, ahogy minden évben elmondjuk, ez az év bulija volt." Fodor Ákos HNKN Club

"Hiába próbáljuk most szavakkal átadni azt a hangulatot és azt az érzést, ami körülvette a rendezvényt, egyszerűen erre még a szinonimaszótár használata sem nyújt segítséget. Annyi élményt és annyi szép pillanatot okoz, hogy hiába csak négykézláb tudok kimenni a rötyire, annyira fáj mindenem, de ha holnap 3-kor megint elkezdődne, tuti ott állnánk a rajtvonalon." – New Kids Scooter Team.

"Kemény harc volt ez a 24 óra, nem csak belőlünk, de a versenyparipából is kivett mindent. Egy élmény volt, köszönjük mindenkinek, jó buli volt, reméljük jövőre ugyanitt"– Sinkó Fábián

Hol lehet követni a versenyt?

- A helyszínen, ahol 2018-ban a 24 óra alatt körülbelül 2000 ember fordul meg

- Az élő közvetítés folyamatosan frissül, illetve kihelyezett kameráknak hála live stream-ben is nézhető (felületek: Totalbike, Totalcar, Index címlap)

- Minden csapatnak létre kell hoznia egy Facebook-oldalt, ahol követni lehet a felkészülésüket, illetve a verseny alatt tudósítanak a csapatuk helyzetéről

270 ezer oldalletöltés, 160 ezer olvasó, több mint 50 000 ezer like

2018-ban 40 cikk született a versenyről a Totalbike-on - a Totalbike24 anyagok összesen 270 ezer oldalletöltést, 160 ezer olvasót értek el.

Közösségi média

A saját csatornáinkon kívül a csapatok további 7000 felhasználóhoz jutattják el a versenyt a saját Youtube, Facebook és Instagram fiókjaikon keresztül.

Ezen kívül hatalmasat ment Facebookon, mivel 33 csapat osztotta folyamatosan a történéseket, híreket, videókat, illetve erős volt a verseny Instagram jelenléte is. A verseny bekerül a mainstream médiába is, 2015-ben kijött tudósítani az MTV, 2016-ban a Totalcar tévéadásban szerepelt a Totalbike24, és külön részt szentelt neki az Égéstér podcast, valamint az RTL Klub is meghívott minket.

A TB24-en megjelenni jó dolog, ha vállalkozásoddal/cégeddel/termékeddel támogatóként részt vennél a versenyen, írj egy levelet a sales@indamedia.hu címre.

TB24 2018 - Rajt-5