New Yorkban is hódít a B125

2011.01.25. 15:09

USA, NYC, QUEENS

Kedves Zirig Árpád!

Húgom hívta fel figyelmemet a kezdeményezésre, lévén jómagam is motoros vagyok. Bár a tengeren túl élek épp, de szóltam egy ismerősömnek, akihez járnak itteni magyarok, hogy mi lenne, ha kitenné az aláíró ívet. Benne volt. Úgyhogy másfél hete az USA, NYC, QUEENS, Metropolitan avenue és Fresh Pond Road kereszteződésénél álló Glasstiger büfében is alá lehet írni, ha valaki egyetért. :-) A büfé oldala a facebookon.

A hétvégén küldöm haza húgomnak és juttatja majd el a szerkesztőségükbe az ívet, remélem az elégséges aláíráshoz így mi is hozzá tudunk járulni.

Sok sikert és Bőséges Új Évet Önnek és a szerkesztőség minden tagjának!

Katona Georgina

Kedves Georgina,

ez bámulatos. Nem csak a földrajzi távolság, hanem a szándék, hogy segítsenek és csatlakozzanak népi kezdeményezésünkhöz. Szívünk szerint személyesen is betámaszkodnánk a pulthoz, hogy megköszönjük, de ez most nem megy – marad az internet, és az online szavak: üdv az Üvegtigrisben!

Árpád

B125 – Miről szól a kezdeményezés?

Hiába modern és környezetbarát az 50 köbcentis robogó, ha a hivatalosan 45 km/h-ra korlátozott végsebességével inkább mozgó forgalmi akadály, mintsem valóságos ingázási és közlekedési alternatíva.

Európa számos jól motorizált országában – feltételekhez kötve – érvényes a szabályozás, ami megengedi, hogy B kategóriás jogosítvánnyal vezethetőek legyenek a 125-ös, legfeljebb 11 kW-os robogók és motorkerékpárok. Az ottani a döntéshozók felismerték, hogy a nagyvárosi dugók nemzetgazdasági léptékkel is mérhető károkat okoznak azon túl, hogy tönkreteszik milliók életét és egészségét.

Itt az idő, hogy Magyarországon is rendezzük a helyzetet. A várt hatások között szerepel a segédmotoros kerékpárok és a most rendszám nélküli motorok biztosítási hátterének rendezése, környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrzésük lehetővé tétele, és a modern, környezetkímélő motorkerékpárok üzembehelyezése.


B125 – népi kezdeményezés nagyobb térképen való megjelenítése

Amennyiben listánkon nem talál a lakóhelyéhez közel egy létesítményt sem, ide kattintva letöltheti a domumentumot. A kinyomtatott, majd kézzel kitöltött aláírási ívet elpostázhatja címünkre (Totalcar.hu Informatikai kft, 1033 Budapest, Flórián tér 1.). Kérjük, a borítékra írja rá, hogy 125.

Várjuk azon helyek – boltok, kereskedések, klubok, szórakozóhelyek, stb. – címét, ahol szintén szeretnének részt venni a gyűjtésben.