Ne borítsd magadra a motort!

2013.06.18. 04:33

Néha kicsi a hely, néha meg nehéz a motor. A bizonytalan mozdulatok kisebb-nagyobb balesetek forrásai lehetnek, amelyek azon túl, hogy fájdalmasak, sokba is kerülhetnek.

Mindannyian kerültünk már olyan helyzetbe, hogy helyben kellett megfordítani a gépet, de a kereket toszogatva, a kormányt ráncigatva ezt nem lehet. Az Y-forduló sem mindig kivitelezhető, így nem árt, ha megtanuljuk ezt a technikát: megkönnyítheti a kellemetlen helyzeteket, hisz különös erőkifejtés nélkül, a motor súlypontja körül finoman billentve, izzadtságmentesen megfordulhatunk.

Természetesen minden motor más, ki kell tapasztalni, hova álljunk, mennyi erőt fejtsünk ki. A nagyon alacsony súlypontú cruiserekkel lehet gond, az utcai gépek lazán megengedik ezt a mozdulatsort. Fontos: mielőtt kipróbáljuk, ellenőrizzük oldaltámaszunk állapotát, nincs-e korábbi baleset miatt repedve, sérülve.

Számos olvasó panaszkodott, hogy mennyire nehéz a középállványra húzni a hárommázsás járműveket. Hogy megmutassuk, mi a titka a műveletnek, megkerestük a Red Baron legnagyobb motorját. Látják, csak meg kell fogadni a tippet és nem borítjuk magunkra a milliós kedvenceket sem.