Nyertest hirdetünk

Motoros merítés

2015.02.21. 13:03

A megbízhatóság mintapéldánya, vagy folyton lerobbanó pénznyelő? Túl nagy a választék, és nem tud dönteni? A Népítélet megmondja az igazat, olvassa ön is!

Ítélkezzen Vespa-ajándékokért!

A Totalbike hasábjain legutóbb másfél éve hirdettünk írói pályázatot. Egy igazán stílusos MOMO bukósisak volt a konc, és valóban jobbnál jobb pályamunkák születtek. Akkor csupán egy nyertes lehetett, és bizony nem volt könnyű a választás. Most azonban újra ajándékokért szállhatnak harcba a népítélkezők.

Ezúttal vespás ajándékokért indult hadjárat. Vannak itt kávés szettek, bögrék, kulcstartók és még egy kulacs is akad. Hogy mit kell ezekért tenni? Csupán ítélkezni. Bár most éppen nincs motoros szezon, ítéletet írni akkor is lehet, ha odakint szakad az eső, vagy hull a hó. A lényeg, hogy informatív és stílusos legyen. Ez nem azt jelenti azonban, hogy regényeket szeretnénk, hiszen nem irodalmi, vagy tesztíró pályázatról van szó. Az ideális ítélet tömör, könnyen fogyasztható és hasznos a közösség számára. Az sem hátrány, ha szépen tagolt a szöveg. Külön előnyt jelent, ha fotókat is csatol motorjáról. Csak az új ítéletek játszanak, a felfrissített írások nem.

Írja le bátran, ha a gép megkeseríti az életét, reménytelen pénznyelő, vagy nehézkes az alkatrészbeszerzés. Vagy épp ellenkezőleg: soha nem romlik el, olcsó a fenntartása és élmény vele motorozni.

A játék második fordulójában az első kör lezárásától jövő hét péntek éjfélig beérkezett ítéletek vesznek részt. A mostani határidő tehát február 27. 24 óra. A nyertes személyéről a Totalcar és a Totalbike szigorú szerzőiből álló zsűri dönt.

A Totalcar és Totalbike szigorú ítészei szerint az első hét legjobb ítélete:


A csirkeól szökevénye

Születésnapi ajándéknak vettem saját magamnak, szó szerint csirkeólból, mert hiányzott a két keréken gurulás. Nagyon jókat motoroztam vele, főleg megyén belül. Ha az ember elég hozzáértéssel teszi rendbe, akkor egy Pannónia jó társ lehet a 80 km/h tempójú kiránduláshoz. És igazából csak ahhoz.

Tovább >>>


A szerző egy vespás kávés szettel lett gazdagabb. Persze ezen kívül is érkeztek jó ítéletek, ezekből áll össze a mai merítés.


Hűséges igásló, városba ingázni tökéletes megoldás

Ezt a gépet városi közlekedésre találták ki, pont arra, amire nekem kell. Kényelmesen lehet piros lámpáknál a kocsisorok között előre surranni, elég fordulékony, és a kátyús, macskaköves utakkal is megbirkózik.

Tovább >>>


Dakar retró bajnok

Szinte automata váltós, hisz akkora a nyomatéka, hogy csak a gázt kell terepen húzni és visszaengedni. Kissé túl nyugodt gép, 7000-es fordulatig pörög, olyankor már kissé ráz. Tudom ajánlani igazi endurósoknak.

Tovább >>>


Böbi, a családtag

Beindult a szezon, végre járhattam vele munkába, és akkor megtapasztaltam, hogy azért tényleg nem gyerekjáték a közlekedés ezzel a jószággal. Azonban ha odafigyel az ember, és nem csinál hülyeséget, nagyon jó társ lehet a mindennapokban.

Tovább >>>


Hamisítatlan streetfighter, angolosan

Mentem már jóval erősebb motorral, mint például Hayabusa, vagy más hatszázasokkal, mint például GSX-R600, CBR600F, ezek is mind nagyon jó motorok, de mikor vége kalandnak és visszahuppanok a saját motorom nyergébe, rögtön egy más világba csöppenek. A kezelhetősége fantasztikus, a motor alulról is meggyőzően tol és szinte repíti a könnyű kistriplát.Tovább >>>


Ön is motorozik? Megosztaná tapasztalatait?
Írjon Népítéletet!