Nagy köcsög - megvan a negyedik nyertes

Motoros merítés

2015.04.04. 14:18

A megbízhatóság mintapéldánya, vagy folyton lerobbanó pénznyelő? Túl nagy a választék, és nem tud dönteni? A Népítélet megmondja az igazat, olvassa ön is!

Ítélkezzen Vespa-ajándékokért!

A Totalbike hasábjain hatfordulós Népítélet-versenyt hirdettünk. A legjobb írásokat vespás ajándékokkal díjazzuk. Van itt kávés szett, bögre és kulcstartó, de akad kulacs is. Ezekért nem kell mást tenni, mint a szezonra készülődve írni egy lényegre törő ítéletet saját motorunkról.

Milyen is az ideális ítélet?

- tömör, lényegre törő, nem terjengős

- szépen tagolt, könnyen fogyasztható

- vannak benne konkrét árak, akár az alkatrészekről, szerviztermékekről

- szerviztapasztalatok

- konkrét tippek, trükkök a szereléshez, élmények a kiegészítőkről

- fotó a saját motorodról

Nem irodalmi-, vagy tesztíró pályázatról van tehát szó, itt a kevesebb néha több. Csak az új ítéletek játszanak, a felfrissített írások nem.

A játék ötödik fordulójában a negyedik kör lezárásától jövő hét péntek éjfélig beérkezett ítéletek vesznek részt. A mostani határidő tehát április 10. 24 óra. A nyertes személyéről ezúttal is a Totalcar és a Totalbike szigorú szerzőiből álló zsűri dönt.

A Totalcar és Totalbike szigorú ítészei szerint a negyedik hét legjobb ítélete:


Nagy köcsög

Száztól százharmincig egész virgonc, a négykerekűek miatt szükséges, elvárható menekülési tartalékokat biztosítja. Onnantól gyakorlatilag halott, de nem is akarod már hajtani. A bazi köcsög (értsd: 660 cm3 egy henger) ellenére viszont meglepően simán jár 4000-ig. Ez a gyári áttétellel 110 km/h. Autópályára ne ezzel menjél. 100 km 150-nel motorozás után örülni fogsz majd egy pihenőnek.

Tovább >>>


Persze ezen kívül is érkeztek jól megírt ítéletek, ezekből áll össze a mai merítés.


A megbízható országúti cirkáló

A motor maga egy picit uncsi, valami hiányzik belőle. A nyolc szelep miatt ne várj nagy gyorsulást, viszont 60 Nm már 3000 f/percnél a rendelkezésre áll, innentől elég rugalmas. Én mindig azt mondom, ez egy közlekedési jármű, nem "motor". Nem egy fun bike. Néha ezt hiányolom belőle, nehézkes a kanyarokban. Igazából az országutakat szereti, 90-120 km/h közt szeret utazni, kanyarogni. Ezt te is szeretni fogod.

Tovább >>>


Mindenhova robogó

Rengeteget lehet pakolni az ülés alá, és egy nagy, 40 literes dobozzal, plusz egy hátizsákkal, két személynek is elegendő. Robogókhoz mérten szerintem jó futóműve van, nem annyira kanapés, mint egy Burgman, de nem is annyira sportos, mint egy Nexus, pont a középutat képviseli. Én 182 cm vagyok, de elfértem rajta, bár a deréktámaszt kivettem a helyéről.

Tovább >>>


Olasz tupperware

Amikor az ABS elszállt, és próbáltam megállni, és nem belemenni a 7,5 tonnás teherautóba, elhatároztam, hogy elválok. Elég! Ennyi. A kapcsolatunk egyetlen pozitív oldala, hogy a szervizben mar névre szóló kávesbögrém volt, es tegező viszonyban voltam az AA összes regionális autómentősével.

Tovább >>>


Ön is motorozik? Megosztaná tapasztalatait?
Írjon Népítéletet!