Ezúttal nem érik be a kegyelemkettessel

Le Visonta: BME Scooter Racing Team

2015.06.30. 14:51

Mi vagyunk azok, akik képesek egy éjszaka alatt felkészülni egy szóbeli matekvizsgára és azok, akik egy hét alatt meg tudnak írni 9 pótpótZH-t.

Egy műszaki egyetemistákból és ízig-vérig járműőrültekből álló csapat vagyunk, akiknek benzin folyik az ereiben. Mindannyian a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedés- és Járműmérnöki karára járunk – és mit ad isten, járműmérnöknek tanulunk. Csapatunk gerincét a másodévesek adják, de több lelkes első és tapasztalt felsőbb éves hallgatóval kiegészülve egy igazán ütős együttest alkotunk. Igaz, hogy az átlagéletkorunk felülről súrolja csak a 21-et, és legtöbbünknek még az álla sem pelyhedzik ez lesz az első komoly megmérettetése, de nem aggódunk. Ha valamit megtanultunk a BME-n, az a nehéz helyzetek és a záros határidők kezelése.

Mi vagyunk azok, akik képesek egy éjszaka alatt felkészülni egy szóbeli matekvizsgára és azok, akik egy hét alatt meg tudnak írni 9 pótpótZH-t. Ráadásul van egy olyan képességünk, amivel minden csapatot felülmúlunk: mi vagyunk a virrasztás és a nem alvás császárai. Amikor másokat már csak a 6. csésze kávé tartja életben, mi akkor pislogunk először. Csalóka lehet fiatalságunk is, ám pilótáink dörzsölt motorosok, akik évek óta idegesítik autóvezető társaikat, és rázzák le a kis kerülőutakon a rend nem annyira éber őreit.

A szerelőinkről elég annyit tudni, hogy az első (nyilvános) szabadedzés után, egy meg nem nevezett Formula 1-es alakulat megpróbálta a teljes gárdát leigazolni, de hála istennek a Le Visontáig a BME SRT-hez köti őket a szerződésük (meg a matek tanszék még pár évig a BME-hez). Két nagyon fárasztó félévvel a hátunk mögött, de örömittasan, a sikeres vizsgáktól fellelkesülve érkezünk meg az ország szívétől kicsit keletre, a helyiek által csak szürke pokolnak nevezett, nehézségben a Nürburgringgel, sebességben pedig Monzával vetélkedő visontai arénába. A célja a frissen alapított (reméljük sokáig életben maradó) istállónknak és a szinte gyári (nemdohányzó női sofőrtől, kevés kilométerrel, megkímélt, digit. klímás...) Yamaha Jogjának első sorban a célba érés. Természetesen győzni jövünk, de a kettes is jó lesz, de fontosabbnak tartjuk, hogy végigérjünk a versenyen, illetve jól érezzük magunkat.

Felkészültebben érkezünk majd a versenyre, mint egy műszaki ábrázolás ZH-ra, és nem lesz olyan helyzet, ami meglepetésként érhet bennünket, kivéve, ha elfogy a sör. A hibás alkatrészeket akár helyben újratervezzük és legyártjuk. Semmitől és senkitől nem félünk. Tudjuk milyen érzés a szenvedés, tudjuk milyen a véres verejték, de szórakozni sem felejtettünk el. Kövessetek minket a Facebookon (www.facebook.com/bmescooterracing) és az instagramon is (BMESRT), ahol exkluzív tartalmakkal kedveskedünk minden követőnknek. Találkozunk Visontán!

Moped91 Motul