Már terepes veteránjaink is vannak!

Le Visonta: Big Hero 4

2015.07.01. 17:52 Módosítva: 2015.07.01. 17:14

Nagy kihívást jelent egy csapattá verbuválódott, négy különböző karakterű egyéniség bemutatása, de most azért tennék egy kísérletet. A szó jó értelmében, a korkülönbségek ellenére, ők mindig is egy bagázsnak számítottak, legyen szó motorozásról, autókról, snowboard-ról, wakeboard-ról, gokartról, aquaparkról vagy esetleg egy közös gyrosozásról Velencén. Összességében elmondható az, hogy teljesen különböző személyiségekről beszélünk, akiket nem kizárólag életük eddigi összefonódása, hanem a két- illetve négykerekű járművek iránti szenvedély jellemez. Mindnyájukról bizton állítható, hogy értenek is érdeklődésük tárgyához, de ha mégsem így volna, az ez irányú értekezésben nem zökkenti ki őket, mert akármelyikükről elmondható, hogy egy igazi piaci kofa veszett el benne. Jelentős motoros múltat tudhatnak maguk mögött, földön, jégen és alkalmanként levegőben. Ebből is jól látszik, hogy az extrémitás megszállottjaik.

Az ötletgazda és részben a csapat nevében is megjelenő egyén, Nagy Gábor. A krisztusi korban lévő fiatalember komoly jégmotoros, gokartos és robogós múlttal rendelkezik, és nem mellesleg egy két éves kislány édesapja is. A könyvespolcon számos jégmotor kupa díszeleg, de mióta megszelídült családapává vált, visszafogott versenyszelleme motorszerelésbe és nosztalgia motorozásba csapott át, ám ennek a versenynek köszönhetően újra feltámadt benne a küzdeni akarás, és boldogan idézi fel a régi szép időket a motor ülésében.

Anda Csaba a 90-es években kezdte motorversenyzői pályafutását. Tizenéves srácként a benzingőzben nevelkedett a haverok mellett. Első versenyeit enduró szakágban futotta, majd később más műfajokban is kipróbálta magát. Jött a motocross, robogó cross, enduró cross, sprint Enduro, és végül a gokart. A sok versenyzés természetesen nem volt eredménytelen, számos kupát gyűjtött be szerte az országban az Enduro OB-kon.

Az évek során a kupák mellé sok tapasztalat is gyűlt, főként a problémamegoldás és kitartás terén. "Mikor ott vagy az erdőben egy övtáskányi szerszámmal, lerobbant motorral egyedül, akkor bizony nincs idő segítséget kérni/várni. Verseny van. Menni kell tovább, kitalálod, megszereled és akárhogyan is, de beérsz a célba".

A gárda ifjonca Horváth Tamás, aki korát meghazudtoló módon tehetségével és szakértelmével szeretne labdába rúgni a tapasztalt veteránok mellett.

Nagy újdonságot nem árulok el azzal, ha azt mondom, hogy a szervizelés tölti ki a mindennapjait, és nem mellesleg ő az én kedves, öreg autóm jó doktora. Mindemellett nem elhanyagolható, hogy érdeklődése szerteágazó, érdekli a fotózás, szereti a vidám emberek társaságát, a Balaton szerelmese és jól lesz vele vigyázni, mert nem szeret veszíteni.

Flegár György korát tekintve a középmezőnybe sorolható. A motorozás nála is elég régre nyúlik vissza. Nagy Gáborral együtt rótták a köröket számos jégmotor versenyen és ha éppen nem versengtek egymással vagy másokkal, akkor is sülve-főve együtt töltötték mindennapjaikat. Megszokhattuk, hogy ő az örök beszerző, bármi hiányzik, hívd fel Gyurit, neki biztosan van. Élete párja mellett az Opel Calibra elkötelezett rajongója. Egy biztos, ha ő ott van, minden körülmények között szereti zsebében tudni a győzelmet.

A többi Visontán kiderül.

Big Hero 4 a Facebookon!

Moped91 Motul

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.