Rossz ajándékok motorosoknak

2016.12.09. 06:49

Ez a cikkünk kivételesen nem motorosoknak szól, ők ezt maguktól tudják. Valószínűleg azért keveredtél ide, mert egy ismerősöd megosztotta a cikket. Értsd a célzást, ne alázd meg ilyen szarokkal a szeretteid.

Bukósisak

Nagyon fontos tárgy, de mint meglepetés az egyik lehető legrosszabb ötlet. Egyrészt bukósisakot felpróbálás nélkül megvenni súlyos hiba, illetve a jó bukósisak a legtöbb ember ajándékra szánt keretét bőven átlépi. Egyetlen megoldás van sisak ajándékozásra: pénzt ajándékozol, ami aztán sisakra lesz elköltve.

Bögre

Az ajándékba adott bögre a történelem kezdete óta egyetlen dolgot jelent: még ötletelni is lusta voltam. Egy motoros képtől pedig rohadtul nem lesz személyes. Nyilván van kivétel, a történelem folyamán biztosan sikerült már valakinek tényleg eltalált, ötletes bögrét ajándékozni, de attól ez még rossz ötlet.

És még itt az elején szögezzük le, hogy hatalmas bénaság speedmotorosnak chopperes pólót, vespás pojácának rocker kiegészítőt, café raceresnek krosszos cuccot venni - ha ezek között van olyan szó, aminek nem világos a jelentése, akkor ne próbálj motorosnak motoros ajándékot venni.

Motoros-csajos naptár

Hahó, 2016-ot írunk, senki nem használ már naptárat. Egy igénytelenül fotókból összerakott naptár pedig csak nyűg, a felrakástól kezdve a havi lapozáson át az év végi kidobásig.

Béna motoros ékszer acélból

Én sem értek egyet azzal, hogy férfin órán és jegygyűrűn kívül ékszernek helye nincs, de a szép ékszerek csak a legritkább esetben tartalmaznak motoros vonatkozást. Egy béna bőrszíjra felfűzött motor alakú medál vagy egy acélból préselt márkalogós gyűrű viszont nagyon az alja.

Nyilván találni király ékszert, amit valahogyan lehet kapcsolni a motoros kultúrához - de az minimum ezüstből, volfrámból vagy szénszálból készült. És drága, elvégre ékszer. A mandzsettagomb és az óra ugyanez a kategória, nagyon vékony jég ízlésest kiválasztani - ha valakinek nem ez a szakterülete, akkor tényleg nem érdemes erőltetni.

Motoros plüssmackó

Ha nem a motoros ember ötéves kislányának veszed, akkor szar ajándék. Hahó, felnőtt embernek plüssállat?

Motoros kerti törpe

Apám egyszer kapott egy kertitörpét a kollégáitól, amolyan Oscar díjként egy céges bulin felvett videóért. Az poénnak jó volt, de nem biztos, hogy megérte a feszültséget, amit a későbbi elhelyezése kiváltott - végül anyám egy ügyesen megválasztott időpontban eltüntette.

Harley-s/chopperes bármi, ha nem Harley-s/chopperes emberről van szó

Minden motormárkás dolog vékony jég, a Harley viszont különösen. A teljesen motor-negatív emberek nagyon könnyen azonosítják a choppereket és a Harley-kat az egész motorozással, viszont csak a motorosok nagyon kis részének, a Harley-soknak és a choppereseknek megfelelő ajándék. Ha pedig bögre, plüssmackó vagy naptár az adott dolog, akkor még nekik sem, lásd feljebb. Nem tudom eleget hangsúlyozni: a motoros érdeklődés nagyon szerteágazó, teljesen más egy túramotoros és egy pályázó érdeklődési köre, ha nem tudod ezeket beazonosítani, akkor ne erőltesd a motoros ajándékot.

Ujjatlan motoros kesztyű

Normális ember nem hord ilyet. Egyrészt ocsmány, másrészt értelmetlen. Hülyeség ahogy van. 

Multitool szerszámbicska

Teljesen felesleges, normális szerelésekre alkalmatlan kacat. A motorokhoz amúgy is jár szerszámkészlet - ha valakinek hiányozna, akkor sokkal jobb ötlet azt pótolni, mint valami gagyival kiszúrni a szemét.