Jó ajándékok motorosoknak

2016.12.13. 06:12

Így néz ki a motoros ajándékvásárlást két lépésben: 1. nézd meg, hogy az alábbi listából mi hiányzik. 2. vedd meg!

Fűthető markolat

Súlyos függőséget képes kiváltani, aki egyszer megtudja, mekkora királyság, később már nehezen szakad el tőle. Közhiedelemmel ellenben nem csak a zord hidegben jó, hanem a rekkenő kánikulát leszámítva bármikor jól esik a kéznek egy kis meleg.

Fűthető mellény

Erről is azt hinné az ember, hogy a téli futárkodás kiegészítője, valójában egész évben hálás lehet, ráadásul vékonyabb, mint két extra pulóver. Döbbenetesen nagyot tud javítani a motoros komfortszintjén. Sok változat van, a legjobb a motor elektromos rendszerére köthető típus.

Motoros tréning

Mi fejezhetné ki jobban a szeretetet, mint hogy minden nap haza várnak. Szezon elején pedig különösen hálás egy ilyen.

Okostöltő

Klasszikus téli tematikájú ajándék. Töltőből érdemes jót venni, ami aztán évtizedekig kiszolgál. A jó töltő tud alacsony árammal (0,5-0,6 amper) tölteni, tud csepptöltést, regeneráló töltést, hosszú a kábele és jár hozzá motorra szerelhető, szigetelt kivezetés.

Füldugó

Mindenki csak addig szkeptikus, míg ki nem próbál egyszer egy jó minőségűt. Nagyon-nagyon hasznos tárgy - és nem csak azért, mert később süketülsz meg, hanem biztonságosabb vele a motorozás, később kezd fáradni a vezető.

DSC08194

Vicces szelepsapka

Az igazi párszázas ajánlat, a márkajelzéses szelepsapka sem rossz, de egy foszforeszkáló koponyára csak kevesen tudnak nemet mondani.

Esztétikus szerszámkészlet

Bár kapni elég szép gyári megoldásokat is, ez kézműves ajándéknak is jó: a megfelelő szerszámok beszerzése után - laikusoknak ennél a pontnál kell szakértő segítséget kérniük - izzítható a varrógép.

Kormányra szerelhető telefontartó

Apró tárgy, sokszoros győzelem. Navigáláshoz és dashcamezéshez tökéletes. Telefonja mindenkinek van, így motoron is hasznos lehet.

Bukósisaktartós fogas

Ó, mennyire utálom, hogy az előszobában felakasztom a kabátomat, aztán a bukót külön be kell vinni a szobába a helyére. Pedig egyszerű lenne megoldás. Ez:

Láncspray

Aki kardános vagy szíjhajtású motort hajt, hajlamos elfelejteni, mennyire hasznos ajándék.

Lábtakaró robogósoknak

A szerkesztőség robogós hadosztálya szerint az egyik leghasznosabb kiegészítő. Csikós valószínűleg szonettet is írt már hozzá.

DSC05309

Csősál

Bámulatosan praktikus találmány, ami szükség esetén sapkaként is használható.

Alkoholteszter

Óvatlanul lecsúszott három deci sör? Egy fújás, és kiderül, hogy mehetsz-e tovább, vagy még várj fél órát az indulással. Persze, a legjobb ha soha, semmilyen körülmények között nem iszol, de ha egyszer véletlenül MÉGIS, akkor nagyon jól jön.

Utalvány

Mindenki magának tudja a legjobb ajándékot venni. Az utalvánnyal nehéz mellényúlni - az ajándékozott meg eldönti, hogy kesztyűre, csizmára vagy gerincvédőre van a legnagyobb szüksége. Ötlettelenségre nincs ennél jobb megoldás.

És mit ne vegyél? Arról is volt már szó.