Itt fogjátok életetek élményét szerezni

Bejártuk a TB24 helyszínét

2017.06.18. 15:51

A héten voltunk a pályán, isten ments, hogy túlzó ígéreteket tegyek, de ez valami elképesztően jó lesz. A pályarajz annyiban pontatlan, hogy a célegyenes utáni első kanyar a pálya átépítése óta nem így néz (illetve a második és a hatodik kanyar sem), de ez ne zavarjon meg senkit.

Az aszfalt teljesen új, makulátlan, a tapadással nem lesz gond. A pálya széles és hosszú – szóltunk előre, idén elhagyjuk a kispályát – rengeteg kiváló előzési ponttal, biztonságos bukóterekkel, és pihentetően hosszú célegyenessel. Aki tavaly végignyomta a túlzsúfolt, értelmezhetetlenül csiki-csuki pályán, annak ez olyan lesz, mintha a Jerezben menne. Vagy Mugellóban.

A csapatok a lelátó mögötti szervizút két oldalán kapnak helyet, nagyjából 10x10 méteres terület jut mindenkinek. Vannak áramkiállások, hozzatok hosszabbítót, elosztót, és jut mindenkinek delej. Tábortüzet rakni tilos, de gázzsámolyon lehet sütögetni, lehet grillezni –, nem csak lehet, egyenesen ajánlott. Az értékeire mindenki figyeljen, a depó nyitott, bárki bemehet.

tb24 palyarajz

A depó bejáratánál az üdítős pohár a frissítőpont helyét jelzi – ezt a verseny egyik támogatója, a Piroska szörp biztosítja, a kitikkadt versenyzők itt tudnak alkoholmentesen hidratálni, ráadásul nem fenyegeti őket a veszély, hogy egy gonosz konkurens beginázza őket. Itt a babzsákokon fetrengve nyomon lehet követni a verseny állását és az élő időeredményeket. A célegyenes elején, a vörös kereszttel jelzett helyen lesz a mentőautó, egészségügyi problémával hozzájuk lehet fordulni, illetve onnan villámgyorsan odaérnek a pálya bármelyik szegletébe.

A bokszutca zárt rész, oda csak a csapatok karszalagos tagjai léphetnek be (csapatonként tízet osztunk ki), és szigorú szabályok vonatkoznak a bent tartózkodókra. Ezek közül az egyik, hogy a bokszutcában kötelező a láthatósági mellény viselése, az aszfalton kizárólag a pilótacsere, tankolás és pár perces szerelések idejére lehet tartózkodni – ezeket az út jobb oldalán kell végezni, hogy ne akadályozzuk a bokszba kiállókat és a bokszba behajtókat. Bokszutcában dohányozni tilos. Ez egy különösen veszélyes terület, a szokásosnál is jobban észnél kell lenni. Ha láthatósági mellény vagy szerszám fronton rosszul állnátok, nem kell aggódni, a Hahn und Kolb összeállított minden csapatnak összeállított egy hasznos túlélőcsomagot, kombinált fogóval, csavarhúzóval, kéztisztítóval, láthatósági mellénnyel, racsnis és szimpla villáskulcsokkal, ráadásul mindegyik elég komoly minőségű, professzionális motyó.

A bokszutca mögött a kalapács és a villáskulcs jelzi a Szigetszer Szervizbázis helyét – ha egy-egy javításhoz már kevés a túlélőcsomag, akkor itt mindent megtaláltok, kompresszort, légkulcsot, dugókulcsokat minden méretben. A szervizbázis ingyenes, Szigetszer Tomi pedig mindenben segít.

A szálloda épületében van vécé, büfé, étterem, és a földszinten lesz a sajtószoba, ahová szintén csak a karszalagos csapattagok léphetnek be - a sajtósok az itteni wifiről tudják pörgetni a posztokat, illetve innen fogjuk mi is coverolni a versenyt, olyan mobil szerkesztőség lesz itt, amit a New York Times fénykorában is megirigyeltek volna. A főépületen kívül, a bokszutca mögötti részen is van egy vizesblokk vécével és zuhanyzóval.

A látogatók, illetve a depóba be nem férő csapatjárművek vagy a vizesblokk mögötti út mellett, vagy a szálloda előtti parkolóban tudnak megállni.