Az utolsó pillanatban esett le, miben sántikálnak

Totalbike24: Senior Team

2017.07.09. 11:23

Csapatunk megalakulása az idei 24 órás robogó versenynek köszönhető, de azért nem ennyire egyszerű a történet, mert a kvartett egyik tagja, a 24 órás robogó verseny kétszeres győztes csapat, a Big Hero 4 alapító atyja, Nagy Gábor.

Volt szerencsém a meglesni a Big Hero-Senior Team közös edzését, és elég keményen verették. Ha csak lazulni jönnek, akkor is nyomasztóan közel lesznek a dobogóhoz, és úgy hallottam, nem lazulásra készülnek.

Az új team megalakulásának fő oka, hogy az első 24 órás verseny olyan mély benyomást tett Törökbálint férfi társadalmában, hogy úgy gondoltuk, egy csapatot indítani már édeskevés, és a vérfrissítés sem árt. Illetve csak zárójelben megjegyezném, hogy a súlytöbblet volt a kiválás másik nyomós indoka. Noha még csak két 24 órás robogóversenyt tudhatunk magunk mögött a Totalbike jóvoltából, tavaly a csapatok már igen komoly konkurenciának bizonyultak, ezért a véres küzdelemmel nyert másodperces előny már annyira sokat nyomott a latban, hogy nem volt kérdés, ezt az áldozatot meg kell hozni a csapat érdekében.

Ezek ellenére képtelen volt hátat fordítani a versenynek, hogy csak kempingszékből, stopperrel a kezében nézze végig, ezért ahogy 2015-ben is, telefonált hármat, és minden vonal végén nyitott kapukon döngetett, válaszként a boldogító igent kapta. A Senior Team összeállítása egy baráti társaság négy sokat megélt férfi tagja.

seniorteam

Halmi Károly szűken és szerényen úgy nyilatkozott magáról, mint gondos családapa négy gyermekkel, a motorozás szerelmese gyerekkora óta, és ez számára nem köthető köbcentihez, szinte bármi, ami két keréken gurul, igazi énjét pedig a pályán ismerhetjük meg igazán.

Nagy Gáborról már sokat elárultunk a bemutatkozásunk kezdetekor, még annyit fűznénk hozzá, hogy kettő, személyenként három fiú rosszaságával felérő kislány édesapja, és az ő érdeklődési köre a kétkerekűeken belül a robogókra terjed ki.

Kobolák Mihály szakmai irányultsága jelenleg az építőipar felé orientálódik, de Törökbálinton hírhedt volt nevével fémjelzett, közkedvelt kocsma is. A krosszmotorozás megszállottja.

Pecsenka Zsolt, három gyermek büszke édesapja és a veterán motorok nagy rajongója, de számára sem volt kérdés, hogy azonnal igent mondjon.

Váradi Márton az idei évben a sajtós feladatát látja el. Első évben ő volt a mindenes, tavaly a csapat élelembeviteléért felelt, idén már nagy előrelépést tett ezzel a címmel. Ha így halad, jövőre már a dobogóról fog integetni.

Eleinte egy összekovácsoló erejű versenynek indult tét nélkül, de a készülődést és a hozzáállást elnézve komoly harcra számíthat a csapattól mindenki.

 Kövesd őket Facebookon!