Ahol más puskázott volna, ők TB24-re neveztek

Totalbike24: RXmonsters

2017.07.11. 11:31

Az idei év megint bővelkedett újdonságokban. Egyrészt azért, mert a RémTeam tétet emelt, ami azt jelenti, hogy két csapattal, amolyan RedBull-Torro Rosso kötelékben szeretnénk idén ott lenni a versenyen.

Mivel éppen 666 kilobyte volt a bemutatkozó szövegük, egyből sejthettem volna, hogy a Rém Team B-csapataként érkeznek.

Maga a nevezés is komoly erőpróba volt, hiszen én (Laczkó Lehel) miközben érettségi konzultáción próbáltam valamit kifacsarni a magyartudásomból, fél szemmel a laptopot sasoltam ugrásra készen, na persze a pad alatt, hiszen mit számít az érettségi egy ilyen verseny mellett.

A neheze csak ezek után jött, hiszen az immáron kibővült (vagyis elméletileg összeolvadt) csapat versenyzőgárdája nehezen állt össze, ide-oda variálás után végül döntést hoztunk, és mindkét csapatba kerültek korábbi harcosok és idei zöldfülűek, így mindkét csapat működésében mondhatni komoly stabilitás várható.

RXmosters: Rácz István, Makai József, Szőke Sándor, Apostol János

Mivel ez egy megbízhatósági verseny (főleg az idei Le Mans után), nem változtatunk, és átvesszük a RémTeam donormotorját, mely egy Piaggio Liberty, rémes színével távolról borzolja az idegeket. Két tapasztalt versenyzőnk fogja kezük alá venni az újoncainkat: Rácz István – „a vastagcsontú rém”, bölcsész-mérnök, technikai antitálentum.István a csapat v(h)asmacskája, nehezéke, és visszahúzóereje (talán). Egy év kihagyás után ismételten ringbe száll, és odapirít a fiataloknak. Az utóbbi pont talán gyakorlati szempontból legfontosabb, hiszen egy újonnan induló részlegnek szükségre van a tapasztalatra és józanságra, hogy a forrófejű ifjakat elkapó tüzet hűtse és a józan önmérséklet állapotába rugdossa vissza őket.

Makai Józsi – a gyurda réme, street racer, SEAT Ibiza Gti-k szakavatott mestere. Józsi azon túl, hogy Gyuri öccse, csapatunk talizmánja is, amit ő még nem csinált meg robogóval, azt nem is érdemes, de a csapat alapvető elvárása az irányába, hogy a Superman trükkjét NE a versenyen mutassa be. Szőke Sanca – az egyik újoncunk, leginkább a ringben érzi jól magát, mert ugyebár kemény, de soha sem keménykedik. Az oviba motorral jár, ahol óvóbácsiként adja az instrukciókat a gyermekeknek. Annyit motorozott világ életében, hogy a végén már meg is unta, és utánfutóval húzta el a motorjait a végcélig. A versenyen a higgadtságára és a kiegyensúlyozott teljesítményére számíthatunk.

Apostol János, a másik újonc, a nepperünk, aki egy kádat is elad tele vízzel: "a csapatot leginkább a versenytapasztalat teljes hiányával gyengítem, de bízom benne, hogy a mindennapi robogós tapasztalat segít valamit. Civilben autókereskedő vagyok, én adom majd el a versenyrobogót templomba járósként."

Jancsi annyira elfoglalt ember manapság, hogy képet nem kaptunk tőle (róla), az arca maradjon mindenki számára meglepetés.

Kövesd őket Facebookon is!