2018.07.09. 12:03

Tisztelt és nagyra becsült indulók, ellenfelek és szurkolók! Szeretnénk, ha ez az üzenet mindenkihez eljutna, így kérünk Titeket, hogy azon párttagoknak is jutassátok el üzenetünket, akik nem rendelkeznek internyettel! Helyi sajtó, faliujság, szóbeszéd, a templomban vagy mellette.

A Motoralkatresz.eu Racing Team mára úgymond alapcsapat, tavaly például elég sokaknak ők oldották meg az alkatrészproblémájukat. Mi is koldultunk tőlük valami alátétet, vagy hézagolót, de volt, akit karbival, másokat rugóstaggal segítettek ki. A szokatlan dizájnú robogójukat pedig már négy éve szokom, így már nem is érzem annyira súlyos vizuális környezetszennyezésnek. Tavaly ötödikek lettek, pedig határozottan bulicsapatként érkeztek a helyszínre.

Idén is zöld-rózsaszín veszedelemmel támadunk. Úgy gondoljuk, hogy már annyit nézegettük/nézegették, hogy már inkább szép mint de. Az, hogy az első versenyt kibírta, utána pedig utcán szinte azonnal megadta magát, nem jelenti azt, hogy véres a torka. A másik kettőn is végig ment hiba nélkül, csak közúton ügyetlen.

Elsőnek, másodjára és harmadjára sem tudtuk, hogy mire vállalkoztunk, és így van ez a negyedik versenyünkkel is. Lesz ami lesz alapon idén is indulunk.

Idei szlogenünk: Az alvás a gyengék fegyvere, kivéve 13-15h között. A csendes pihenő egy fontos tényező a megfelelő fejlődés érdekében. Kérünk mindenkit ezt tartsa tiszteletben! Aki ezen elvárásnak nem felelne meg, az külön lesz ültetve saját magától is!

Csapatunkban teljes demokrácia van. Egy példa:

"Önkényesen eldöntöttem: a menü lazurban pácolt csirke és disznó, paprikáskrumpli, kolbász, májas hurka (denevéres nem volt) és kőleves a la Babinéni." - Szóval eszel amit kapsz. Ennek is örülni kell ilyen EUR árfolyam mellett, de nem baj, hó végén ez is már felér egy falunapi búcsúval.

A vérszívásunk olyan erős, hogy azt egy elefántnak a vérnyomása is megérezné. Ebben például pont javulnunk kell, lehet injektorosra kéne váltanunk? A vízhűtés itt talán nem játszik.

A csapatban az elmúlt évekhez képest változás nem történt, csak úgy, mint a költségvetésünkben. Sok éve a már megszokott színösszeállításon sem kívánunk változtatni, inkább csak gyorsabbak szeretnénk lenni. Ezért mindent megteszünk majd a pályán. Lehet, kéne még egy kis zöld rá?

Szeretném bemutatni a csapat tagjait.

Varga Vivien (Vivi): Gyors sajtós. Annyit kért csak, hogy ne Vivikécske legyen, de mást nem írt magáról. Tehát a helyes megszólítása Vivicskekécske. A Vivien női név, trák eredetű. Eredeti formája „Viddinnen”. A háborús időkben a hadtestek közötti hírvivők nők voltak, akiknek nehéz kőlapokkal kellett olykor a hóhatár feletti vadösvényeken mezitláb futni. A parancsnokok egyszerű utasítással indították útnak a futárokat: vidd innen a követ!

Czingráber Ernő (Enci baba): Gyors pilóta. Enci baba műves, nem kő hanem haj. Gyors pilóta. Nem szereti a jobbos kanyarokat. Germán-magyar eredetű, az Ernest névből alkotott férfi név. Jelentése: hagyjatok, szerintem megint simán csak gyors leszek.

Varró Viktor (gss):

Gyors pilóta. Gss-nek létra volt jele. Ezek után senki se csodálkozzon, hogy motoremelőket gyárt. Egyébként gyors pilóta. Az oldalsztendert egy Alpok túra óta nem ismeri. Szóval miatta vettük le. A Viktor férfinév, a latin Viktor névből származik, amelynek jelentése: Viktor = győzelem.

Frittmann Péter (frpeter): Gyors pilóta. Ceruza volt a jele az óvodában, ma már inkább gyertya lehetne. Cikkszámokban verhetetlen. Nem, helyben nem fog alkatrészt árulni, maximum kölcsön adni egy-egy darabot, amit verseny végén szigorúan vissza is fogunk kérni.

A Péter férfinév a görög Petrosz név latin Petrus alakjából származik. A Bibliában Péter apostol neve Kéfa, Kéfás, ennek görög fordítása a Petrosz, ami a szintén görög petra szóból ered. Jelentése: “Szerintem vegyünk vissza egy kicsit, nehogy délelőtt megint elfossa magát a kompresszió.”

Merényi Tamás (Töki): Gyors pilóta. Nem szereti egyik kanyart sem. Maci volt a jele. Tudását kommunikációval pótólja. Például: "Boxiiiiii, jöööööövőőőőők. Kööööössziiiii"" A Tamás férfinév, ókori eredetű nyomás mértékegység. Már a rómaiak is tamásban mérték a kompressziót.

Varró Simon: Mindent gyorsan megoldó ember. Tavaly ment, idén Ő a mi megoldó emberünk. Ő mondjuk mindegyik kanyart szereti.

A Simon a Simeon név görög Szimón alakváltozatából ered. Héber eredetű név, jelentése: “húzzál aludni, most.”

Szóval összegezve, hogy mi jellemző ránk: a nemzetségből származó – komoly és határozott – győztes – kőkemény szikla – csodálatos – jó hallgató.

És akik nélkül nem érne ez az egész semmit sem, azok a szurkolók. Mindegyikünk gyerekkori álma volt egy ilyen. Ezért tanultunk meg járni, beszélni, pápázni, tapsikolni, kézzel inteni, ezért harcoltunk egész életünkben, hogy egyszer (najó, negyedjére) átéljünk egy ilyet közösen. A közös főzések - pláne pénteken amikor mindenki bontószökevényét szereljük -, a jó beszélgetések, egymás segítése, az, hogy mindig tudod, hogy van kire támaszkodni, az, hogy együtt vagyunk. Van kivel szórakozni és van akivel megoszthatod ezt az élményt. Amikor vége van, kijössz és örülsz annak, hogy végre vége van, találkozhatsz azokkal akikkel együtt örülhetsz, akikkel nem aludtál délután, de holnap már megint indulnál vissza.Nos, ilyen egy jo ovi.

Mindenkinek kívánunk sikeres és élményekben gazdag verseny hétvégét!

Kedveld őket Facebookon is!

Támogatók: