"Majd éjszaka megy, úgy nem látszik, ha elesik"

Csapatbemutatkozó: 7754 Garage

2019.05.31. 10:32

Évek óta követtük ezeket a 24 órás robogóversenyeket. Nem is olyan régen, egy gyönyörű napsütéses Emmaus-i délután, a pincesoron fröccsöt szürcsölve Máténak kipattant az isteni szikra a fejéből, hogy ő idén jelentkezni fog erre az eseményre. Jelentkezett is! Onnantól felgyorsultak az események.

Ötödik éve szervezem a Totalbike24-et, látatlanba megmondom, melyik csapatot érkezik rehabról és melyik Lipótmezőről, a 7754 Garage bemutatkozója pedig bizonyítja, hogy a kettőnek van közös halmaza. Viszont legalább elszántak, és a jelek alapján nincsenek nagyon befeszülve, ami mindenképpen előny, ha egy ilyen kaliberű hülyeségbe vágnak bele. Újoncok, szóval titkos tippért nem hozzájuk fogok járni, de egy-két jobb dumát le fogok nyúlni tőlük. - Zombi

Kis csapatunk egy baráti társaságból alakult, egy dél baranyai kisvárosból, Bólyból indulunk neki ennek a mókának. Innen származik a csapat neve is, mivel a 7754, Bóly irányítószáma. Bár nem vagyunk egy elvetemült megszállott motoros csapat, de mindenkinek vannak robogós élményei fiatalkorából (hatalmasat esett, vagy kifogyott a benzin).

Ekkor még versenygép nélkül voltunk, de két nap alatt sikerült találnunk egyet. Helyben pont volt egy alig használt 3 éve a garázsban álló nagyon jó állapotban levő motor, és elkezdődött az idővel való versenyfutásunk. Annak ellenére, hogy jó állapotban volt, mi atomjaira szedtük és elkezdtünk vele barátkozni... Hát, ahhoz képest, hogy robogót még nem szereltünk, elég hamar robbantott ábra lett a gépből!! Ha bármi véletlen folytán megáll a versenyen a kis SR, tudjunk magunkon kívül a motorhoz is nyúlni, ha szükséges még a kómából is visszahozzuk! Nagyon várjuk már, hogy ott lehessünk, feszegessük a gépünk, és a saját határainkat!

A csapat:

Obi /Panta Máté/: Pilóta, ötletgazda, szerelő, a gyorsulási versenyek réme. Évekig egy Mitoval riogatta a hazai 125-ös géposztályt. Úgy kezeli a kuplungot, mint Pat Garrett a Revolvert. De ezt most b@szhatja... a versenyen csak a 2 állású gázkarra és a térdkoptatóra támaszkodhat!

VéBé /Vörös Balázs/: Pilóta, szerelő. Robogós karrierje egy Zip 4T nyergében kezdődött 2004-ben, és a sürgősségin ért véget 2008 nyarán. Azóta eltelt pár év... és elfelejtette, hogy milyen a szikrázó kipufogó hangja. Családja legnagyobb örömére készül feleleveníteni tizenéves robogós élményeit, igaz megtiltották neki, hogy elessen, éppen ezért megy majd ő éjszaka, így nem látszik, ha elugrott a pékségbe perecért...

Potter /Pohl István/: Pilóta, szerelő. 17 éve hozzá kerülő Peugeot robogója a mai napig megy, mellyel egykor a haverokkal fogócskáztak a répadepón. Nincs olyan motoros haverja, aki ne esett volna a kis Peugeot-val. Manapság egy Triumph-hoz van néha hozzáférése. Nem nagy szerelő, de annál nagyobb versenyző!

Csancsi /Ruff Roland/: Pilóta, mindent IS megoldó szerelő, a legnagyobb motoros a csapatban. Évek óta egy 1000-es Thunderrace lovasa, de most legnagyobb örömére visszaül az iskolapadba, és csikókat fog szelídíteni órákon át. Bármilyen műszaki hibát elhárít, ha kell, vízből veszi ki az oxigént.

Lupi /Lupek Gábor/: Sajtós, csapatfőnök, megoldó ember. A csapat leggyorsabb tagja igaz 4 keréken, és azt is munkaidőben. Olyan nincs, hogy a céges Dacia ne érne ki az alkatrésszel fél órával előbb. Bármilyen alkatrészt felismer csukott szemmel sötétben... az illatáról!

Támogatók: