Kornél hazaugrott

2008.03.22. 11:20

Az MX1 bajnokság folyamatosan kiélezett harcot jelent, ahol versenyzők lankadás nélkül csapnak össze. Ez biztosítja a nézők számára az izgalmat, a versenyzőktől pedig megköveteli az állandó csúcsformát.

Németh Kornél, az MX1 motokrossz bajnokság magyar versenyzője egy röpke látogatás erejéig újra hazatért. A nyáregyházi krosszpályán tartott sajtótájékoztató és bemutató keretében megismerkedtünk vadonatúj 450-es KTM versenymotorjával.

Mesélt téli edzéseiről, a kerékpározással kombinált futóedzések reménye szerint erős kondíciós alapot adnak a 2008-as szezonhoz. Kiemelte az erő szinten tartásának fontosságát, amely nem csupán fizikai, hanem szellemi munka is. Jelenleg nincsen saját edzője, ám eddigi trénereivel jó kapcsolatot ápol, akik tanácsokkal, ötletekkel segítik csúcsformába kerülését.


A nemzetközi versenyek egyik legfőbb aduja a jó startolási technika. Kornél elmondta, hogy sajnos Magyarországon a tudatos indulás még gyerekcipőben jár. Saját magának kellett a helyes technikát elsajátítania, minden apró részletet begyakorolva, hogy a rajt pillanatai után azonnal értékes pozícióban kezdhesse meg a küzdelmet. Ahhoz, hogy hazai versenyzőink igazán eredményesen küzdhessenek a nemzetközi színtéren, véleménye szerint az ilyen elemekre is figyelni kell.


Az MX1 bajnokságra jellemző a késhegyre menő harc, hisz az egész mezőny a verseny teljes időtartama alatt lankadatlan küzd a pontokért. Éppen ezért Kornél nem emelte ki egyetlen ellenfelét sem: futamról-futamra mindenkit le kell győznie. Ez biztosítja a nézők számára a folyamatos izgalmat, a versenyzőktől pedig megköveteli az állandó csúcsformát.

A Nyáregyházára hozott KTM-nek szinte világpremier volt a sajtótájékoztató. A speciálisan felkészített motor rengeteg szériától eltérő alkatrészt tartalmaz, kezdve a WP futóműtől, a Wösner kovácsolt dugattyúig. A KTM Sarholz a „félgyári” csapatok egyike, akik folyamatos fejlesztéssel segítik a gyárat, ami cserébe a csapatot kiemelt módon kezeli. Ez is biztosítja, hogy Németh Kornél alatt a bajnokság egyik legjobb gépe található.


Magyarországon már rég nem volt lehetőség megnézni a 25 éves versenyzőt. Amint elmondta, már neki is hiányzott a hazai pálya és a lelkes közönség, ezért egy külföldi összecsapást lemondva vasárnap a paksi versenyen túrja meg a földet. Ha hihetünk a meteorológiai jelentéseknek, biztosan egy látványos és dagonyázós műsor lesz. Akit a fellegek nem riasztanak el, nézze meg a versenyt. Akinek nem áll módjában a dunaparti városba utazni, galériánkban gyönyörködhet Kornél ugrásaiban és KTM motorjában.