Nem látok a párától, mit tegyek?

2013.01.07. 10:45

Üdvözletem,

Kérdésem inkább mechanikai mint technikai.

Gondom a következő:

Sajnálatos módon az autóm az új év kedvére megadta megát így míg az a szerelőnél van kénytelen voltam előszedni szeretett Apriliámat (Leonardo 125 ST bár ez lényegtelen).

A hideg idővel nincsenek komolyabb gondjaim, a jégfoltokat is meglátom és kezelni is tudom bár abban nem vagyok biztos hogy jól kezelem, de biztonságban érzem magam (nagyon lassú haladás lehetőleg minél lassabb irányváltások és mindig közel maradva a függőlegeshez). Viszont van egy komoly gondom. Sajnálatos módon a sisakon kívüli és a sisakon belüli hőmérséklet különbség óriási így a sisakot még enyhén résre nyitott plexi mellett is hamar belehelem. Sajnos ez a jelenség még jobb időben is sokszor megzavar a vezetésben. Ismersz vagy ismertek-e olyan technikát kencét szprét vagy ápoló szert amivel ha nem is lehet megszüntetni (Hiszen a fizikát nehéz átbaszni) de mérsékelni lehet a jelenség okozta kellemetlenségeket.

A sisakom teljesen új a mikulás hozta igaz nem egy csúcsminőségű Shark sisak hanem egy Worker típusú pontosabban W-tec NK 310-es, ennél az sem mondható, hogy túl közel lenne a plexi az ember arcához de mégis a látómezőm középső részét teljesen elhomályosítja a pára, lehet ez ellen tenni valamit, vagy a csak a jól megszokott felhajtott plexi és arcfagyás.

Választ előre is köszönöm

Üdv:

Gergő

Kedves Gergő,

próbáltam már sok mindent. Autós páramentesítő aeroszollal kezdtem, de olyan szörnyű réteget képezett a plekón, hogy alig láttam ki. Vettem egy másikat, de az sem volt jobb. Aztán Ausztriában valami kúton vettem direkt motorosat, de nem volt az igazi – jobban kiláttam, de hamar elvesztette a hatását.

Egy barátom tanácsára próbáltam ki a sima, optikusnál kapható, szemüvegeseknek szánt nedves páramentesítő-kendőt. Eddig ez a legjobb, nem csinál opálos bevonatot, nem büdös, nem múlik el hatása 10 perc alatt.

Nem tudom pontosan mennyibe került, két-háromezer forint talán, de a tasakba visszatéve egész szezonra elég volt, nem száradt ki. Talán próbáld ki te is, nekem ez a megoldás tűnt a leghasználhatóbbnak.

Zirig Árpád