Érzékelős lámpa vs. motoros

2017.04.19. 17:23

Feladó: Máté

Címzett: Totalbike

Dátum: 2017.04.19.

Tárgy: Érzékelős piros lámpák és a motor

Kedves Totalbike!

Többedjére futok bele olyan lámpába motorral, ahol az aszfaltban lévő érzékelő nem veszi észre a motort, és nem vált át soha pirosról. Ez többnyire megoldódik, ha jön egy autó, de nemrég beleszaladtam Soroksáron a Hősök tere-Grassolkovich kereszteződésbe.

A szervízúton piros volt a lámpa, egyirányú az út, és érzékelős a lámpa. Fel alá hintáztam a motorral, de nem váltott soha, és úgy volt felkonfigurálva, hogy a fő kereszteződés vált folyamatosan, itt viszont csak akkor, ha jármű áll oda. Forgalom semmi, nem volt, kocsi nem jött itt, szóval ottragadtam, hiszen egyirányú az út, megfordulni nem tudok, piroson átmenni nem lehet.

Ilyenkor mit mond a KRESZ? Mit lehet tenni, ha szabálytalanság helyett szabályosan akarom megoldani a dolgot? Leszállok, vészvillogó és hátratolom, amíg lehet? Ez egy joghézag? Ha jól tudom, a KRESZ nem szól ezekről a lámpákról, hiszen ez forgalomszabályozási dolog.

Hátha ti tudjátok, és hátha többeknek segítség lehet a válasz. Én meg 3 nap után végre eljöhetek ebből a rohadt kereszteződésből...

Máté

Kedves Máté!

Egyszer már írtunk erről egy posztot annak reményében, hogy születik rá megoldás, talán a neodímium mágnes segít a motor alján, itt az a régi poszt.

Üdv: Csikós Zsolt