Miért nem kérdeztük meg Talmától a legjobb összeesküvés-elméletet?

2017.08.01. 17:12

Feladó Gábor

Címzett totalbike.hu

Dátum 2017.08.01.

Tárgy Talmácsi-interjú

Tisztelt Totalbike!

Elolvasva a Talmácsi Gáborral készült interjút, hiányérzetem támadt. Csak elfelejtették megkérdezni tőle, hogy a 2010-es szezon közepén, egy hónappal a választások után miért szállt ki mögüle addigi főszponzora, a MOL, és miért törte ezzel egycsapásra ketté Talma karrierjét (merthogy szerintem a döntő törés ez a momentum volt), vagy ezt a témát nem ildomos feszegetni?

Tisztelettel,

Gábor

Tisztelt Uram!

Valóban érdekes felvetés, bár személy szerint úgy gondolom, hogy a személyes főszponzor abban az évben egyrészt vagy rendezte fizetési kötelezettségeit a csapat felé, vagy kizárólag Gábor személyes szponzorának volt tekinthető. A csapat, ha jól emlékszem, abban az időszakban különösen kiemelt versenyzőként foglalkozott Gábor csapattársával, a most MotoGP-ben versenyző Andrea Iannonéval. Hogy a MOL szerződés megszűnése mennyiben rontotta Gábor folytatási esélyeit, talány, mert egy hatodik hellyel azért könnyedén csapathoz juthatott volna a következő szezonban. Sajnos nem tudjuk sem a háttérszerződések körülményeit, s azt sem, miért szakadt meg végül a sorozat, bizonyos esetben szerződések titoktartási kötelezettségei miatt.

Ez általában az a pont, amikor az interjú során sem fogunk megtudni újabb titkokat, mert a menedzser nem feltétlenül terheli versenyzőjét a háttérben kialakult nehézségekkel. Persze értem mire gondol, a MOL, kormányváltás, Balatonring kudarc háromszög tekintetében, de Gábor egyértelműen nem szeretett volna belemenni a politikai háttérjátszmákról szóló kérdésekbe, mert feltehetően azokról nem volt információja, ha egyáltalán léteztek ilyenek.

Ebből kifolyólag igyekeztem kerülni az ilyen jellegű témákat, végeredményben azért, mert nem tudtunk volna meg többet.

Köszönettel: Guld Péter