no

Supermoto-bolondok napja

2007.04.06. 11:16

A mért edzés csak tovább fokozta a feszültséget. Dani Müller 49,22 mp-es edzésidejével bő két másodpercet vert a második Aggelerre, viszont utána hatan következtek egy másodpercen belül, még hatan két másodpercen belül, és még kilencen három másodpercen belül. Kiskökény a számára szokatlanul széles és nehezebb Apriliájával a negyedik pozícióra kvalifikálta magát, háta mögött Horváth Lacikával és Bennerrel a második sorban - mindhárman a +1 másodperces brigádból. Ez az eredmény több mint szoros versenyt ígért!

Dani Müller - kisebb meglepetésre - mégsem hozta a rá jellemző Bad Boy stílust, hanem kiegyensúlyozottan, tempósan motorozta át a két futamot.<=b> Az elsőben nem harcolt a győzelemért, szinte hagyta Hochreitert nyerni, a másodikban meg szépen kivárta a biztonságos élrejutási helyzeteket. Nem így Kökényesi György, aki élesben tesztelte és szokta az új piros-fekete olasz motor versenyképességét. Az ismerkedés az első futamban a negyedik helyre volt elég, mivel a cseh Boceket nem tudta behozni, de legalább Aggelernek sem hagyta, hogy utolérje őt. A második akcióra már kitapasztalta hogyan kell mindig életben tartani a kéthengerest a kanyarok utáni kigyorsításhoz, és közben nagyon ügyelni arra is, nehogy ágaskodjon. Ezzel a taktikával Kiskökény majdhogynem lépést tudott tartani Dani Müllerrel, majd féltávnál egy kis kavarodás után elhúztak mindketten a többiektől.

A kavarodást az a Jiri Bocek okozta, aki addig minden tudását latba vetve, teljesítményének legvégső határán védte a Müller-Kiskökény páros ellen a vezető helyét. Aztán a táv felénél beütött az a bizonyos "csak egy apró hiba kell" szituáció: a leugró alján elbukott, a lejtőn nehéz is volt összeszedni a Hondát, úgyhogy ezzel a győzelem reménye számára elszállt. Az ezt követő eszeveszett rohanásának köszönhetően a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót - Möri befért harmadiknak. Hochreiter a bukás kapcsán alakított egy nem túl elegánsat, amikoris a gödörben vergődő Bocek miatt örülten lengetett sárga zászló hatálya alatt elugrott Aggeler füle mellett. Halmozott szabálytalanságáért a versenyvezetőség kizárással büntette. Összetettben a legeredményesebb magyar Kökényesi György, Benner Zsolt és - bukása ellenére - Tóth Ádám lett.

2007. április 8-án a tököli repülőtér aszfaltján folytatódik a Supermoto OB, immáron a Superquadokkal is kiegészülve. Az egészen más jellegű pálya, inkább a gyorsaságis beállítottságú versenyzőknek kedvez, ami az eredményt illetően bármit hozhat. A nemzetközi paletta csöppet sem fog fakulni: a Nyirádon fellépő osztrákok, svájciak, csehek, románok és szlovákok úgy ígérték, mind tartják a kihívást még egy körre.