no

Dobozos triál

2007.03.22. 14:05

Az idei indoor szezon minden tekintetben izgalmas és érdekes volt. Változtak a szabályok, közülük is talán a legfontosabb és a leginkább húsbavágó, hogy nem lehet csak úgy motort cserélgetni és mindenfélét javítgatni.

Ennek többen is megitták idén a levét, gondoljunk csak rögtön a granadai első fordulóra, ahol nagy meglepetésre Cabestany harmadik szekcióban eltörte a motorja hátsó lengéscsillapítóját. Mivel pótmotor nem megengedett, a szerelésre fordítható idő pedig három perc, a versenyző sorsa azonnal megpecsételődött.

Persze ott volt a Montesa féktörése is a harmadik fordulóban, ami akkor Bou-t taszította le a dobogóról.

De nézzük az eredményeket. Idén nagyon tarka volt ez is. Állt a dobogó legfelső fokán Bou, Cabestany, Raga és Fujinami is, ami a 2006-os év Raga sorozatához képest maga a felüdülés volt.

Adam Raga (Gas Gas) az elmúlt évek megközelíthetetlenül magas teljesítménye után idén rém gyengén motorozott. A nyolc fordulóból csak kétszer győzött, és a VB második helyet is csak az utolsó, madridi fordulón tudta megszerezni magának. Azt is csak nagy küzdelem árán, és Cabestany rossz teljesítménye is kellett hozzá.

Ha már Cabes. Remekül motorozott, fejlődött is az előző évhez képest, de valahogy úgy tűnt nincs benne a győzelem. Nem tudom, mi kéne még. Talán lendület? Határozottság? A technikai tudása csodálatos, a 2007-es Sherco fantasztikus, már csak valahogy hatékonyabban kéne használni.