Siker, por, csillogás

Superenduro 2022. - Sportaréna

2022.02.10. 07:52

A téli motoros depresszió enyhítésére is kiváló rendezvény volt a Superenduro GP budapesti futama.

Habár az időjárás február első hétvégéjén már az utcai motorozásnak is kedvezett, ezt a hónapot én még mindig az offroad szezonhoz sorolom. Még ha nem is szoktad elhagyni a szilárd burkolatot, akkor is kiválóan szórakozhatsz a számos világsztárt és nem kevés magyar indulót is felvonultató Superenduro GP-n. De ha bokorugró (is) áll a garázsodban, a program már-már kötelező. Az extrém enduró terembe költöztetve hatalmas ugrások nélkül is látványos sportág tud lenni, pláne egy ilyen kíméletlenül technikás pályán. A farönkökkel és betonelemekkel bőven megszórt elemek az embert és a technikát is keményen megrágják, de úgy tűnik, hogy a magyar versenyzők keze nem hajlamos a savasodásra.

Az Európa-kupában Szőke Márk az ötödik helyen, Csizmazia Barnabás helyen végzett, míg Liszka Roland be tudta húzni a dobogós harmadik pozíciót. A Junior VB-n induló Zsigovits Norbit pedig szinte őrjöngő tömeg biztatta, mikor az első futamban a harmadik helyről rajtolva átvette a vezetést. Azonban bukás miatt a rajthelynek megfelelően harmadikként ugratott a célba. A fordított rajtrácsos második futam alatt szintén jelentős mennyiségű körmöt rágott le az aréna közel hétezer fős közönsége, mert hősünk egy újabb bukást után követően hatodikként ért célba. A harmadik futamot a rajt utáni kavarodás árnyékolta be, de az összesített hatodik hely végeredményben értékes pontokat jelent Norbinak.

A Prestige kategóriában motorozó fickók java része a triálban edződött, és e mellé még van némi földöntúli egyensúly-érzékük is. A piros KTM-el induló (Gas Gas) lengyel Taddy Blazusiak sem véletlenül kapta az UFO becenevet, ezúttal viszont nem volt esélye a fehér KTM-et hajtó (Husqvarna) Billy Bolt ellen. A szintén brit Johnny Walker pedig a harmadik helyezéssel járó kupával sétálhatott haza.